Biznis vesti

Nemački ugostitelj počeo da naplaćuje "ulaz" u restoran, cena tri evra

Komentari

Autor: Tanjug

10/05/2022

-

09:13

Nemački ugostitelj počeo da naplaćuje "ulaz" u restoran, cena tri evra
Nemački ugostitelj počeo da naplaćuje "ulaz" u restoran, cena tri evra - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kriza nastala usled pandemije i rata u Ukrajini donela je velika poskupljenja koja teraju mnoge na razne ideje kako bi opstali, a tako je jedan ugostitelj u nemačkoj pokrajini Severna Rajna-Vestfalija počeo da naplaćuje ulaz u svoj restoran.

Prema izveštaju javnog servisa WDR, gosti restorana jednog nemačkog restorana, ukoliko žele da uđu u njega moraju da plate tri evra ulaz. Ovo je prvi ugostitelj koji je počeo da naplaćuje ulaz gostima koji žele nešto da konzumiraju kod njega, a ovu meru obrazlaže rastom cena.

"Dragi gosti, zbog ekstremnog rasta troškova nabavke, osoblja i energije naterani smo da naplaćujemo ulaz po gostu u visini od tri evra", napisao je na svom sajtu.

U izjavi WDR-u vlasnik lokala Horst Ingendorn je rekao da primećuje da cene rastu svakodnevno i da je morao da reaguje. Cena mesa je, prema njegovim rečima, porasla za oko 50 odsto, povrća za oko 30 procenata, a za mast za prženje već plaća duplu cenu.

"Pre nego što bi sada promenio jelovnik i kod nekih stvari, gde nije potrebno, povećavam cene, odlučio sam se da naplaćujem tri evra po gostu", objasnio je on. Rekao je da su gosti pozitivno reagovali na njegovu meru, i da razumeju što je tako nešto uveo.

Komentari (0)

Biznis