Biznis vesti

Agencija za luke: Podržaćemo inicijativu za uspostavljanje brodskog saobraćaja sa Hrvatskom i Mađarskom iz Bezdana

Komentari

Autor: Tanjug

23/06/2022

-

12:32

Agencija za luke: Podržaćemo inicijativu za uspostavljanje brodskog saobraćaja sa Hrvatskom i Mađarskom iz Bezdana
Agencija za luke: Podržaćemo inicijativu za uspostavljanje brodskog saobraćaja sa Hrvatskom i Mađarskom iz Bezdana - Copyright Euronews/Zlatica Radović

veličina teksta

Aa Aa

Agencija za upravljanje lukama stručno će podržati gradske vlasti u Somboru u inicijativi da se uspostavi brodski linijski saobraćaj sa gradovima u Hrvatskoj i Mađarskoj. To će doprineti poboljšanju lokalne ekonomije i omogućiti turistima da se upoznaju sa znamenitostima Sombora, saopštila je agencija.

Direktor Agencije za upravljanje lukama Vuk Perović sastao se sa načelnikom Zapadnobačkog upravnog okruga Goranom Nonkovićem i gradonačelnikom Sombora Antoniom Ratkovićem.

Tom prilikom razgovarali su o pokretanju zajedničkih aktivnosti u oblasti nautičkog saobraćaja.

Perović je istakao da Agencija intenzivno radi na razvoju marina u Srbiji i dodao da je Sombor multikulturalan grad, bogate istorije i izuzetnih prirodnih odlika, kao i da predstavlja atraktivnu lokaciju za marinu.

"Naš cilj je da iskoristimo brojne potencijale Srbije za afirmisanje nautičkog saobraćaja, imajući u vidu značaj ove privredne grane za kulturno povezivanje i povećanje ukupnih prihoda", rekao je Perović.

Načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga Goran Nonković je naveo da podržava napore za razvoj nove infrastrukture u putničkom vodnom saobraćaju, pre svega marine na Dunavu kod Bezdana.

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković kaže da se razgovaralo i o izgradnji marine u Baračkoj, nekadašnjem zimovniku za brodove i o uspostavljanju linijskog saobraćaja između mesta Draž u Hrvatskoj, Baja u Mađarskoj i Bezdana.

Dodao je da je jedna od tema sastanka bila i moguće planiranje međunarodnog putničkog pristaništa u Somboru.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis