Biznis vesti

Petković otvorio pogon fabrike Jumkos u Zubinom Potoku

Komentari

Autor: Tanjug

27/06/2022

-

13:36

Petković otvorio pogon fabrike Jumkos u Zubinom Potoku
Petković otvorio pogon fabrike Jumkos u Zubinom Potoku - Copyright Tanjug/Kancelarija za KiM

veličina teksta

Aa Aa

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, koji povodom Vidovdana boravi u dvodnevnoj poseti Pokrajini, otvorio je danas novi pogon fabrike "Jumkos" u Zubinom Potoku, a potom obišao i centralu i radni pogon fabrike.

U otvaranje i pokretanje proizvodnje pogona u naselju Brnjak Kancelarija za Kosovo i Metohiju investirala je 69 miliona dinara, a posao će dobiti još 24 žene iz opštine Zubin Potok, dok je u kompletnu fabriku država investirala 110 miliona dinara, saopštila je Kancelarija za KiM.

On je potom sa predsednikom Srpske liste Goranom Rakićem i predsednikom Privremenog organa opštine Zubin Potok Srđanom Vulovićem obišao i centralu fabrike i radni pogon u kom je uposleno 55 žena.

Tanjug/Kancelarija za KiM

 

Nakon obilaska, Petković je istakao da je otvaranje novih radnih mesta prioritet Kancelarije za KiM.

On je istakao da Kancelarija za KiM i Vlada Srbije "investicijama, ulaganjima u nova radna mesta pre svega pomažu ostanak i opstanak našeg naroda na KiM i zaustavljanje odliva, pogotovo mladog stanovništva, samim tim jačamo ovu opštinu i ostanak našeg naroda na KiM".

"Ovde smo jednim fantastičnim povodom i sa zadovoljstvom mogu da kažem da smo u Jumkosu uspeli da zaposlimo 79 žena, to znači da se kroz plate tih žena u Zubinom Potoku izdržava 79 porodica. Ovo je važna i značajna investicija Republike Srbije. Ukupno smo za ovaj pogon u Zubinom Potoku, ali i Brnjaku izdvojili 110 miliona dinara i činićemo sve što možemo i ubuduće kako bismo obezbedili dodatnu proizvodnju, samim tim i veći broj radnih mesta", rekao je Petković.

Tanjug/Kancelarija za KiM

 

 

"Malopre smo čuli od predstavnika opštine da i pored ovih radnih mesta ima još prostora za 30 žena koje mogu da se zaposle. To vam govori da se ovde radi punom parom, da se ima i te kako proizvodnje, da ćemo kada se radi o proizvodnji tekstila jačati", istakao je Petković.

On je naveo da u Zubinom Potoku imamo još jednu značajnu veliku fabriku - Simpo.

"Za godinu dana preko 350 garnitura nameštaja je ovde proizvedeno. Tamo u Simpu radi 78 ljudi. To je značajna i važna fabrika sa investicijom Vlade Srbije je od 150 miliona dinara. Tu ne stajemo, nastavićemo i dalje da se borimo, da se borimo za naš Zubin Potok, za ostale opštine, ne samo na severu KiM, već svuda gde živi naš narod na Kosovu i Metohiji", poručio je Petković.

Predsednik Privremenog organa Srđan Vulović zahvalio je direktoru Petkoviću, Kancelariji za KiM, Vladi Srbije na podršci i značajnom ulaganju u ovu opštinu.

Komentari (0)

Biznis