Biznis vesti

Blokirani putevi širom Velike Britanije – protesti zbog visokih cena goriva

Komentari

Autor: Tanjug/Gardijan

04/07/2022

-

13:43

Blokirani putevi širom Velike Britanije – protesti zbog visokih cena goriva
Blokirani putevi širom Velike Britanije – protesti zbog visokih cena goriva - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kolone demonstranata koji protestuju zbog visokih cena goriva u Velikoj Britaniji izazvali su kašnjenja u prevozu i poremećaje na deonicama širom sistema autoputeva u toj zemlji.

Demonstranti, od kojih su mnogi u kamionima i kombijima, koriste barikade na putevima kako bi usporili ili zaustavili saobraćaj u delovima zemlje, pored ostalog u zapadnoj Engleskoj, južnom Velsu, Eseksu, Jorkširu i Linkolnširu, izveštava Gardijan.

Jedan od glavnih deonica na meti demonstranata je saobraćajnica M4 između Bristola i južnog Velsa, uključujući most Princa od Velsa na reci Severn.

Među učesnicima protesta na putu M4 je i Viki Stamper (41), bivša vozačica kamiona iz Kumbrana, u južnom Velsu, koja kaže da su ona i njen partner Daren bili primorani da napuste firmu u Bristolu jer nisu mogli da priušte troškove putovanja na posao.

profimedia

 

„Morali smo da napustimo te poslove jer nas je samo put do posla i nazad koštalo 380 funti nedeljno. Onda sam pre dve nedelje izgubila posao jer kompanija nije mogla da sipa gorivo u toliko kamiona...“, navodi ona. Na pitanje šta bi zamolila premijera Borisa DŽonsona da uradi, kartko je odgovorila: „Daj ostavku”.

Demonstracije su organizovane putem društvenih mreža pod sloganom "Cene goriva stoje protiv poreza”.

Komentari (1)

Luda kuća

04.07.2022 17:05

Kakav značaj ima cena goriva, bitno je da su pokazali zube Rusima.

Biznis