Biznis vesti

Gasprom smanjio isporuke francuskoj kompaniji "Enži": Neslaganja oko ugovora

Komentari

Autor: Tanjug

30/08/2022

-

10:15

Gasprom smanjio isporuke francuskoj kompaniji "Enži": Neslaganja oko ugovora
Gasprom smanjio isporuke francuskoj kompaniji "Enži": Neslaganja oko ugovora - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ruski "Gasprom" obavestio je francusku kompaniju "Enži" da smanjuje isporuke gasa, počevši od danas, zbog neslaganja između strana u vezi sa primenom nekih ugovora, što povećava zabrinutost u vezi sa snabdevanjem energentima u Evropi, saopštila je francuska kompanija.

"Kao što je ranije najavljeno, 'Enži' je već obezbedio količine neophodne da ispuni obaveze prema svojim klijentima i sopstvenim potrebama, i uveo nekoliko mera za značajno smanjenje bilo kakvih direktnih finansijskih i fizičkih uticaja koji bi mogli da nastanu zbog prekida isporuke gasa od strane Gasproma", navodi se u saopštenju kompanije, prenosi Rojters.

Isporuke za francusku kompaniju iz Gasproma su se značajno smanjile od početka rata u Ukrajini, ali Francuska se manje oslanja od nekih suseda na uvoz gasa iz Rusije, koji čini oko 17 odsto njene potrošnje gasa, navodi Rojters.

"Enži" je u ponedeljak potvrdio da je u pregovorima sa alžirskom kompanijom "Sonatrah" o povećanju uvoza iz te severnoafričke zemlje, velikog izvoznika nafte i gasa, navodi britanska agencija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis