Biznis vesti

Singapur pretekao Hongkong u trci za najveći finansijski centar Azije

Komentari

Autor: Fonet

24/09/2022

-

17:50

Singapur pretekao Hongkong u trci za najveći finansijski centar Azije
Singapur pretekao Hongkong u trci za najveći finansijski centar Azije - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Singapur je pretekao Hongkong i postao najveći finansijski centar Azije, a treći u svetu, prema novom izveštaju u kom su Njujork i London na prvom i drugom mestu, objavio je danas Blumberg Adria.

Hongkong je pao na četvrto mesto usled strogih ograničenja zbog pandemije virusa korona i egzodusa radne snage, a San Francisko se pomerio za dva mesta i ušao među prvih pet na Indeksu globalnih finansijskih centara (GFCI).

Hongkong se bori da oživi ulogu globalnog finansijskog čvorišta, dok nastavlja da prati vođstvo Kine u pokušaju da svede slučajeve virusa korona na minimum, pri čemu se ostatak sveta otvara.

Dok je za novembarski samit globalnih bankara 20 vodećih firmi potvrdilo da će poslati najviše rukovodioce u Hongkong, a na odziv i dalje preti neizvesnost oko ublažavanja karantinskih pravila, Singapur očekuje više od četiri miliona posetilaca ove godine.

Grad-država na jugoistoku Azije organizuje niz događaja visokog profila, uključujući samit Azijski samit Milken instituta, Globalnu konferenciju izvršnih direktora Forbesa i Veliku nagradu Singapura, čime podiže svoj turistički profil.

Kineski gradovi Šangaj, Peking i Šenžen zadržali su mesta u prvih 10 GFCI, a među prvih 20 najvećih finansijskih centara na svetu Sjedinjene Američke Države imaju šest - Njujork, San Francisko, Los Anđeles, Čikago, Boston i Vašington.

Komentari (0)

Biznis