Biznis vesti

Đedović: Zahtevi meštana MZ Krivelj opravdani, radimo na rešavanju problema

Komentari

Autor: Tanjug

13/01/2023

-

10:15

Đedović: Zahtevi meštana MZ Krivelj opravdani, radimo na rešavanju problema
Dubravka Đedović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo rudarstva i energetike intenzivno radi na rešavanju problema meštana Mesne zajednice Krivelj kod Bora, čije je naselje ugroženo rudarskim aktivnostima, izjavila je ministarka Dubravka Đedović i istakla da su zahtevi meštana u potpunosti opravdani, hitni i da imaju punu podršku tog ministarstva.

"Svim domaćinstvima mora se pružiti pravo i prilika za preseljenje i neophodno je da prva faza rešenja stambenog pitanja najugroženijih domaćinstava počne što je moguće pre. Dok se problem u potpunosti i trajno ne reši, nužno je da kompanija obnovi i sanira infrastrukturu oštećenu radom teške rudarske mehanizacije. Zadovoljna sam što razgovori idu u pravom smeru i što smo već na prvom zajedničkom sastanku ostvarili pomak u brojnim otvorenim pitanjima", poručila je ministarka Đedović.

Ona je to rekla posle sastanka sa predstavnicima MZ Krivelj, kompanije Srbija Ziđin Koper i gradonačelnikom Bora Aleksandrom Milikićem, saopštilo je ministarstvo.

Podsetila je da su ona i njeni saradnici u poslednjih nekoliko dana imali više odvojenih razgovora sa meštanima, predstavnicima lokalne samouprave i kompanije Srbija Ziđin Koper, kao i da su predstavnici ministarstva prošle nedelje prisustvovali zboru meštana u Krivelju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis