Biznis vesti

Ministar trgovine poručio: Domaći proizvođači u saradnji sa kompanijom Mercator-S imaju sigurnu budućnost

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/02/2023

-

07:53

Ministar trgovine poručio: Domaći proizvođači u saradnji sa kompanijom Mercator-S imaju sigurnu budućnost
Ministar trgovine poručio: Domaći proizvođači u saradnji sa kompanijom Mercator-S imaju sigurnu budućnost - Copyright Stefan Simonović

veličina teksta

Aa Aa

Kompanija Mercator-S je već godinama unazad strateški orijentisana na saradnju sa domaćim proizvođačima omgućavajući potrošačima da u jednom od najvećih trgovinskih lanaca u zemlji kupe ono najbolje i najkvalitetnije što Srbija stvara. Takva strateška opredeljenost se ogleda u činjenici da Mercator-S čak 97 odsto prometa stvara u saradnji sa domaćim proizvođačima i dobavljačima, među kojima su i male porodične kompanije koje stoje iza autentičnog brenda Ukusi moga kraja.

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović danas je prilikom posete kompaniji Mercator-S istakao da model saradnje ove kompanije i proizvođača iz Srbije na najbolji način pokazuje kako trgovinski lanac može da bude podrška u razvoju domaće proizvodnje.

“Vlada Republike Srbije kao i Ministarstvo trgovine uvek će davati stratešku podršku kompanijama koje pomažu i favorizuju, u nekim fer tržišnim uslovima, velike i male domaće proizvođače. Uveren sam da ćemo i u narednom periodu jako stabilno sarađivati i da nećemo dozvoliti nikakve poremećaje na domaćem tržištu” poručio je ministar Tomislav Momirović i zaključio da domaći proizvođači u saradnji sa kompanijom Mercator-S imaju sigurnu budućnost.

Stefan Simonović

 

Zahvaljujući brendu Ukusi moga kraja koji je Mercator-S razvio, čak i porodične kompanije koje proizvode autentičan, 100 odsto prirodan i domaći proizvod imaju zagarantovan plasman svojih proizvoda na policama IDEA prodavnica, Roda marketa i Mercator hipermarketa, kao i finansijsku stabilnost za buduće cikluse proizvodnje. Kroz ovaj jedinstveni model poslovanja, kompanija Mercator-S nastavlja sa uspešnim ostvarivanjem svoje misije da se na njihovim policama nađe što više domaćih proizvoda, kao i da ih što veći broj potrošača kupi.

“S ponosom želim da istaknem da čak 97 odsto našeg prometa stvaramo u saradnji sa domaćim proizvođačima i dobavljačima. Iako je ta brojka impozantna, mi tu ne stajemo. Da bismo podržali male domaće proizvođače iz cele zemlje, stvorili smo brend Ukusi moga kraja, koji porodičnim kompanijama iz cele Srbije daje mogućnost za stabilan i siguran rast poslovanja. Te davne 2015. godine krenuli smo sa samo nekoliko proizvođača, a danas imamo uspešnu saradnju sa preko 40 proizvođača, koji proizvode više od 200 artikala, po autentičnoj domaćoj recepturi, sa 100 odsto sirovinom koja je nastala u našoj zemlji. To je sve prepoznao naš potrošač koji voli domaće proizvode, zato s ponosom možemo da kažemo da smo od momenta stvaranja brenda promet povećali čak 10 puta. Pozivamo sve domaće proizvođače u Srbiji, da dođu na otvorena vrata naše kompanije da sklopimo čvrsta partnerstva koja će obezbediti prilike za razvoj njjhovih porodičnih firmi, lokalnih sredina u kojima posluju, finansijsku sigurnost i siguran uspeh u poslu kojim se bave” izjavila je generalna direktorka kompanije Mercator-S i zahvalila se ministru na podršci i naporu da zajedničkim snagama doprinesu povećanju broja proizvođača koji će se priključiti brendu Ukusi moga kraja.

Stefan Simonović

 

Mercator-S je deo najvećeg regionalnog koncerna Fortenova Grupa. U mreži, koja pokriva gotovo 80 gradova i mesta širom Srbije, kompanija ima više od 300 IDEA prodavnica, 33 RODA marketa, dva moderna MERCATOR hipermarketa, četiri VELPRO centra i HoReCa centar namenjen ugostiteljima. Mercator-S je u grupi od 10 najvećih kompanija u Srbiji i ima više od 8.000 zaposlenih, koji svakog dana usluže i do 300.000 potrošača.

Komentari (0)

Biznis