Biznis vesti

Čen Bo: Uverena sam da će u budućnosti biti još zajedničkih projekata

Komentari

Autor: Tanjug

19/03/2023

-

11:52

Čen Bo: Uverena sam da će u budućnosti biti još zajedničkih projekata
Čen Bo - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Ambasadorka Narodne Republike Kine Čen Bo izjavila je danas Tanjugu da je izgradnja brze pruge od Beograda do granice sa Mađarskom projekat koji je od velikog značaja za saradnju Srbije i Kine, kao i za ekonomski rast naše države.

"Infrastruktura je najvažnija oblast saradnje naše dve zemlje, već smo postigli velike rezultate u toj oblasti, izgradnja brze pruge od Beograda do granice sa Mađarskom je najveći projekat koji je od velikog značaja za saradnju i za ekonomski rast Srbije", rekla je ambasadorka za Tanjug povodom obeležavanja prve godišnjice puštanja u saobraćaj brze pruge Beograd - Novi Sad.

Ona je, u vozu Soko tokom vožnje ka Novom Sadu, konstatovala da je deonica Beograd - Novi Sad dobro funkcioniše i izrazila uverenje da će tako biti i u budućnosti.

Ambasadorka Kine podsetila je da je ove godine desetogodišnjica inicijative "Pojas i put" koja je u velikoj meri pozitivno uticala na razvoj dve zemlje i izrazila nadu da će u budućnosti biti jos infrastrukturnih projekata u okviru ove inicijative.

"Uverena sam, imaćemo više mogućnosti nase saradnje u okviru te inicijative, naravno, i saradnje između Kine i regionalnog kraka", rekla je ambasadorka za Tanjug.

Kineska ambasadorka Čen Bo, zajedno sa predsednicom vlade Anom Brnabić, ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranom Vesićem i predstavnicima Železnice Srbije i kineske kompanije "C hina railway international co“ vozom "Soko" stigla je u Novi Sad, iz beogradske stanice Beograd centar u Prokopu, gde se obeležava prva godišnjica puštanja u saobraćaj brze pruge Beograd - Novi Sad.

Direktor železničkog preduzeća "Srbija voz" Ivan Bulajić rekao je za Tanjug, u vozu Soko tokom vožnje, da je linija Beograd - Novi Sad duplirala prihode "Srbija voza".

On je kazao da će samim tim  u "Srbija vozu" biti bolje održavanje, bolja oprema, bolji uslovi za rad.

Ova linija u potpunosti je promenila poslovanje "Srbija voza" i sada se sa ponosom vraća zanimanje železničara, rekao je Bulajić

Ovo je veliki dan za putnike i radnike, zaključio je Bulajić.
 

Komentari (0)

Biznis