Biznis vesti

Poreski inspektori na manifestacijama i sajmovima: Kontrolisali 31 objekat, a privremeno zatvorili 20

Komentari

Autor: Tanjug

24/03/2023

-

14:38

Poreski inspektori na manifestacijama i sajmovima: Kontrolisali 31 objekat, a privremeno  zatvorili 20
Poreski inspektori na manifestacijama i sajmovima: Kontrolisali 31 objekat, a privremeno zatvorili 20 - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Poreska uprava je od početka godine do 22. marta obavila 31 kontrolu poreskih obveznika na raznim manifestacijama, među kojima su "Zimska bajka", "Beogradska zima", Sajam kozmetike, Sajam knjiga i Sajam automobila, a mera privremene zabrane obavljanja delatnosti izrečena je u 20 objekata zbog neizdavanja fiskalnog računa, rečeno je Tanjugu u Poreskoj upravi.

U cilju provere primene Zakona o fiskalizaciji,  Poreska uprava je  sprovela kontrolu kod poreskih obveznika koji imaju obavezu evidentiranja prometa preko elektronskog fiskalnog uređaja na području cele Srbije i u tom periodu izvršila 2.601 kontrolu evidentiranja prometa, a prilikom 1.728 kontrola nisu utvrđene nepravilnosti. 

Četiri objekta zatvorena na godinu dana

Mere privremene zabrane obavljanja delatnosti, zbog neizdavanja elektronskog fiskalnog računa, izrečene su u 873 objekta, od kojih je na 15 dana privremeno zatvoren 761 objekat, na 90 dana privremeno zatvoreno 108 objekata i na godinu dana privremeno su zatvorena četiri objekta - tri  ugostiteljska i jedna trgovinska radnja.

U istom periodu, Poreska uprava bila je prisutna na raznim turističkim destinacijama, između ostalih na Kopaoniku, Zlatiboru, Divčibarima, Staroj  planini, Vrnjačkoj Banji, Sokobanji i Atomskoj Banji.

Tu je izvršeno 195 kontrola, pri kojima je izrečena mera privremene zabrane obavljanja delatnosti u 110 objekata, naveli su za Tanjug u Poreskoj upravi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis