Biznis vesti

Regionalna poslovna konferencija "Žene od uticaja: Na sceni" u aprilu u Crnoj Gori

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/04/2023

-

10:21

Regionalna poslovna konferencija "Žene od uticaja: Na sceni" u aprilu u Crnoj Gori
Žene od uticaja/Promo - Copyright Žene od uticaja/Promo

veličina teksta

Aa Aa

Druga po redu regionalna poslovna konferencija "Žene od uticaja: Na sceni", koja će okupiti ekspertkinje iz brojnih oblasti, članice iz biznisa, javnog sektora, zdravstva, kao i ugledne žene u kulturi, umetnosti i diplomatiji, održaće se u Crnoj Gori u Herceg Novom od 26. do 28. aprila.

Konferencija je podeljena u tri celine koje se bave poslovnom scenom, političkom scenom i scenom kreativnih industrija a namenjena je poslovnoj javnosti i unapređenju biznisa kroz forme diskusija, treninga i umrežavanja.

Okupiće 200 najuspešnijih žena Zapadnog Balkana, biće razmenjene poslovne ideje i iskustva, životne priče i konkretni načini za unapređenje i održivost biznisa koji su u potpunom ili delimičnom vlasništvu žena i muškaraca i žene koje su u Upravnim odborima korporacija.

Jelena Plivelić/Promo

 

Organizatorke Sanja Milosavljević (PRESS ROOM) i Jelena Vuletić (Balance2Business) ove godine posebno akcentuju da projekat ima za cilj da podstakne profesionalni razvoj, preduzetništvo i inovacije. 

„Želimo da od naših gostiju dobijemo uvide o poslovnoj sceni regiona, i kakve su trenutne šanse i prilike za razvoj biznisa. Izazovi tržišta su brojni ali usmerenje će pomoći ženama“ rekla je idejni tvorac ovog projekta Sanja Milosavljević i dodala da smo svi danas „na sceni“, bilo da je to naše mikro ili makro okruženje.

„Kako se ponašamo u poslovnom životu, kako naš privatni život utiče na posao, i kako ići napred uprkos izazovima na tržištu, teme su od važnosti kojima ćemo se baviti. Ove godine naglašavamo važnost ženskih glasova i perspektiva u oblikovanju bolje budućnosti za sve. Metafora pozornice je tu da bismo prenele poruku o preduzimanju akcije, unapređenju sebe i naših biznisa i stvaranju razlike, zbog koje smo autentični“, kaže Milosavljević. 

Partnerka i organizatorka projekta i članica UO Hipotekarne Banke, Jelena Vuletić iz Balance to Business, kaže da „za svaku ženu, rad na kontinuiranom ličnom i profesionalnom razvoju može biti jedna od najmudrijih odluka ikada, poznavanje i svladavanje sebe, svojih želja, ciljeva i prioriteta je prava moć“.

Jelena Plivelić/Promo

 

Šta bi nam značajno poboljšalo poslovanje? Kako da budemo izvozno orijentisani i da li nam je važna politička sabilnost za poslovnu stabilnost? Da li će inovacije poboljšati poslovnu scenu Balkana jer smo kao region integrisaniji sa ostatkom Evrope i globalnom ekonomijom i dovesti do daljeg rasta i razvoja u narednim godinama, samo su neka od pitanja na koje će odgovore dati učesnici konferencije. 

Na konferenciji će učestvovati predsednica Privredne komore Crne Gore doktorka Nina Drakić, direktorka u Privrednoj komori Srbije Branislava Simanić i izvršna direktorka Philip Morris Montenegro i predsednica UO Američke privredne komore (AmCham) u Crnoj Gori, Svetlana Vuksanović.

Takođe, među učesnicima će se naći i izvršni direktor ICT Cortex Crna Gora Tarik Zaimović i potpredsednica operacija u Authority Partners, predsednica UO Bit Alijanse, predsednica UO AmCham BiH Amina Karić.

Konferencijski program se sastoji od pet celina, od kojih je jedan panel o ženama u politici, a jedan na engleskom jeziku o tome da li su biznisi žena investabilni.

Ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori Karen Medoks, potvrdila je svoje prisustvo na konferenciji kao i predstavnice udruženja preduzetnica iz regiona.

Više informacija na www.zeneoduticaja.com

Komentari (0)

Biznis