Biznis vesti

Tanasković: Do danas više od 212.000 prijava za subvencije po hektaru

Komentari

Autor: Tanjug

28/04/2023

-

21:52

Tanasković: Do danas više od 212.000 prijava za subvencije po hektaru
Tanasković: Do danas više od 212.000 prijava za subvencije po hektaru - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković izjavila je da je do danas stiglo više od 212.000 prijava putem platforme eAgrar za subvencije po hektaru, a da su sredstva već uplaćena na račun više od 10.000 poljoprivrednika.

"Evo gde god smo danas bili ja pitam poljoprivrednike da nije neko od njih u tih deset hiljada. Svi poljoprivrednici sa kojima sam danas imala prilike da razgovaram, prijavili su se na eAgrar. Niko mi nije rekao da nije i da neće. To su vesti koje mene stvarno raduju, jer mi smo mnogo toga uradili da bi eAgrar uspeo", rekla je Tanasković za Tanjug tokom obilaska destilerije "Blagojević" zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u okviru obilaska Zaječarskog okruga. 

Tanasković je dodala, da je Ministarstvo poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede pripremilo nekoliko subvencija koje su namenjene destilerijama i prerađivačima voća. 

"Imamo subvenciju za zasade, imamo subvenciju za investicije, imamo subvencije za same destilerije koje smo davali za izgradnju, ulaganje, kupovinu", rekla je Tanasković.

Dodala je da je pomoću programa subvencionisana i destilerija "Blagojević" kojoj su 2022. godine odobrena sredstva. 

Komentari (0)

Biznis