Biznis vesti

Farmaceutski gigant pred bankrotom: Sud naložio kompaniji Džonson i Džonson da plati milionske odštete

Komentari

Autor: Tanjug

19/07/2023

-

17:17

Farmaceutski gigant pred bankrotom: Sud naložio kompaniji Džonson i Džonson da plati milionske odštete
Džonson i Džonson - Copyright Tanjug/AP/Steven Senne

veličina teksta

Aa Aa

Sud u Kaliforniji doneo je odluku po kojoj kompanija Džonson i Džonson (J&J) mora da plati skoro 17 miliona evra pacijentu obolelom od raka koji tvrdi da je njegovu bolest prouzrokovao bebi puder te kompanije. 

Emori Hernandez Valadez (24) je optužio J&J da je korišćenje njihovog proizvoda od detinjstva kod njega dovelo do pojavne malignog mezotelioma u tkivu koje se nalazi blizu srca, prenosi CNN.

Porota je presudila da Valadez ima pravo na naknadu računa za lekarsku negu, kao i za pretrpljeni bol i patnju, ali nije dodatno kaznila kompaniju sa sedištem u Nju Džersiju.

Advokat J&J je najavio da će se žaliti na ovu presudu.

Valadez neće moći da dobije ovaj novac u doglednoj budućnosti zbog zahteva J&J da proglasi bankrot i zamrzavanja njene imovine.

Hiljade ljudi su tužile J&J, tražeći odštetu na osnovu tvrdnji da proizvodi ove kompanije, među kojima je i bebi puder, izazivaju rak, preneo je ranije Rojters.

Firma J&J želi da svoje probleme reši proglašenjem bankrota i nagodbom u ukupnom iznosu od 8,13 milijardi evra, kojom bi kolektivno isplatila osobe koje su podnele tužbe.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis