Biznis vesti

Mali razgovarao sa Hilom o ekonomiji, robna razmena Srbije i SAD više od 500 miliona dolara

Komentari

Autor: Tanjug

23/08/2023

-

16:54

Mali razgovarao sa Hilom o ekonomiji, robna razmena Srbije i SAD više od 500 miliona dolara
Mali razgovarao sa Hilom o ekonomiji, robna razmena Srbije i SAD više od 500 miliona dolara - Copyright Ministarstvo finansija

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali razgovarao je sa ambasadorom SAD u Srbiji Kristoferom Hilom o aktuelnim ekonomskim temama u Srbiji i regionu i istakao da je zadovoljan finansijskim rezultatima koje naša zemlja ostvaruje u godini obeleženoj ekonomskim globalnim pritiscima.

"Do sada imamo veće prihode od planiranih, predstoji nam rebalans budžeta, nakon koga ćemo dalje raspoređivati novac po prioritetima. To su svakako veliki infastrukturni projekti koje smo započeli i koje planiramo, ali i subvencije poljoprivrednicima, kao i izdvajanja za retke bolesti i lečenje u inostranstvu", rekao je Mali, a saopštilo Ministarstvo finansija.

Mali i Hil razgovarali su o trenutno aktuelnim radovima, poput izgradnje Moravskog koridora, na kome rade upravo američke firme, planovima za izgradnju tunela kroz centar Beograda, obilaznice oko Kragujevca, deonice Zrenjanin - Novi Sad i drugim.

"Prihodi budžeta su premašili naša očekivanja tako da ćemo rebalansom nastaviti finansiranje tih važnih projekata", rekao je Mali.

Hil je ocenio da Srbija ostvaruje odlične rezultate i posebno se osvrnuo na uspeh naše zemlje u dobijanju organizacije specijalizovane međunarodne izložbe EKSPO 2027.

"Budućnost Srbije jesu veliki revolucionarni projekti", poručio je on.

U prvih šest meseci ove godine robna razmena Srbije i SAD iznosila je 568,8 miliona dolara, pri čemu je naš izvoz iznosio 275,3 miliona a uvoz 292,9 miliona dolara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis