Biznis vesti

Jovanović: Srbija će na CIFIT-u pokazati koliko brzo napreduje

Komentari

Autor: Tanjug

07/09/2023

-

21:16

Jovanović: Srbija će na CIFIT-u pokazati koliko brzo napreduje
Mihailo Jovanović - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović izjavio je danas da će Srbija na  23. međunarodnom sajmu investicija i trgovine CIFIT 2023, koji se od 8. do 11.septembra održava u kineskom gradu Sjamenu, predstavi velike investicione projekte sa kojima će pokazati svetu koliko naša zemlja brzo napreduje i kakve ima ambicije u narednim godinama.

On je novinarima u Sjamenu kazao da će naša zemlja na CIFITU  predstaviti projekat Expo 2027. koji će, kako je naglasio, biti prilika da ceo svet dođe u Srbiju.

"Prezentovaćemo i projekat izgradnje  BIO4 Kampus u Beogradu i inovacionog distrikta u Kragujevcu, koji će biti na prostoru od pet hektara i imati čak 56.000 metara kvadratnih", kazao je Jovanović. 

On je naglasio da će sajam CIFIT 2023 biti prilika da se pozovu strani partneri ne samo za izgradnju tih prostora, već i da se aktivno uključe u ostale inovacione projekte koji se planiraju u Srbiji. 

"Srbija je šampion u privlačenju stranih investicija i to iz godine u godinu pokazujemo i obaramo rekorde. Investicije dolaze ne samo iz Evrope već i iz Azije, Japana i Kine. Zato želimo da se prikažemo kao zemlja visokih tehnologija", naglasio je Jovanović. 

Procenjuje se, prema ranijim najavama, da će ovogodišnji CIFIT posetiti preko 80.000 privrednika iz više od 100 zemalja sveta.

CIFIT se ove godine održava pod sloganom "Otvorenost i integrisanost - put ka kvalitetnom razvoju", a u fokusu ove četvorodnevne manifestacije je zelena energija, održivi razvoj i digitalna ekonomija.

Komentari (0)

Biznis