Biznis vesti

Čadež: Generalna skupština UN prvi put prilika za poslovne razgovore

Komentari

Autor: Tanjug

19/09/2023

-

08:14

Čadež: Generalna skupština UN prvi put prilika za poslovne razgovore
Čadež: Generalna skupština UN prvi put prilika za poslovne razgovore - Copyright Tanjug/Marko Đoković

veličina teksta

Aa Aa

Kompanije iz Srbije mogu da ponude konkurentne proizvode tržištima zemalja na više kontinenata u mnogim sektorima, rekao je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, koji je u delegaciji Srbije u poseti Njujorku povodom 78. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Dodao je da se tu misli na sektor poljoprivrede, mehanizacije, inovativne poljoprivrede, biotehnologije, IT-ja, novih optičkih infrastruktura, kao i sektor inovativnih proizvoda u oblasti zdravstva i usluga. 

"Više od 30 ili 40 bilateralnih susreta koje ćemo tokom zasedanja imati sa zemljama sa kojima imamo jako dobre političke odnose ali još uvek veoma slabo iskorišćene ekonomske odnose i to je ono na čemu možemo da radimo", rekao je predsednik PKS.

Čadež je dodao da je "na nama da uradimo naš deo posla".

"Pažljivo smo analizirali sve ove zemlje pre nego što smo pošli za Njujork, tačno znamo šta im je potrebno, šta uvoze, od koga uvoze, koliko to plaćaju... mnogo toga možemo da ponudimo za manju cenu i većeg kvaliteta", rekao je Čadež, saopšteno je iz PKS.

Istakao je da je "ovo prvi put da na ovaj način Vlada Srbije, predsednik Srbije, ministar spoljnih poslova, integrišu privredni segment u ovakve razgovore i da je veoma važno što su prepoznali šta privreda može da učini kroz ovakvu priliku i zajednički rad".

Komentari (0)

Biznis