Privreda

NIS započeo pregovore sa državom o preuzimanju Petrohemije, jedan od uslova da zadrže radnike

Komentari

Autor: ZV Tanjug

20/10/2021

-

12:33

NIS započeo pregovore sa državom o preuzimanju Petrohemije, jedan od uslova da zadrže radnike
Petrohemija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović izjavio je danas da su i zvanično započeti pregovori sa Naftnom industrijom Srbije za preuzimanje pančevačke Petrohemije, koji će biti okonačani za desetak dana, kao i da je NIS u svojoj ponudi već prihvatio predviđene stavke u ugovoru o strateškom partnerstvu.


"Mi smo na početku tog procesa pregovora sa jedinim potencijalnim investitorom, odnosno strateškim partnerom, koji se javio u postupku privatizacije. Vlada je prethodne nedelje donela odovarajuće odluke i sa jučerašnjim danom mi smo i zvanično počeli pregovore sa NIS-om kao potencijalnim strateškim partnerom", rekao je Stevanović gostujući na TV Tanjug.

Tanjug/Sava Radovanović

Dragan Stevanović, državni sekretar u Ministarstvu privrede

On je napomenuo da je još rano da govori o ishodu, ali da očekuje da sve bude kako treba.

"Važno je da je strateški partner prihvatio stavke u ugovoru o strateškom partnerstvu, koje neće moći da se menjaju. NIS ih je prihvatio već u svojoj ponudi, a to je da će u narednih šest godina investirati 150 miliona evra u postrojenje Petrohemije, da će izgraditi fabriku za proizvodnju polipropilena kapaciteta od najmanje 140.000 tona godišnje i da će optimalan broj radnika biti zadržan u Petrohemiji", rekao je Stevanović.

Dodao je da to obećava izvesnost za radnike, kao i da su trenutne okolnosti na tržištu naklonjene Petrohemiji. Predmet javnog poziva bio je izbor strateškog investitora koji novčanom dokapitalizacijom Petrohemije u iznosu od 150 miliona evra postaje vlasnik najviše 90 odsto udela.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis