Privreda

Zakupac postao vlasnik fabrike, prodata šećerana, koja je deo kompleksa spomenika kulture

Komentari

Autor: Tanjug

14/05/2021

-

14:34

Zakupac postao vlasnik fabrike, prodata šećerana, koja je deo kompleksa spomenika kulture
Zakupac postao vlasnik fabrike, prodata šećerana, koja je deo kompleksa spomenika kulture - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Beogradski "Pan-alko sistem" po ceni od oko tri miliona evra kupio je firmu AD "Vrenje" čija se nepokretna imovina nalazi u kompleksu Stare šećerane na Čukarici, potvrdio je za Tanjug stečajni upravnik Vasilj Vasiljević.


AD "Vrenje" ima zajedničko vlasništvo na 28 objekata sa DP "Prva fabrika šećera Dimitrije Tucović - 1898 u stečaju" lociranih na gotovo 10 hektara državnog zemljišta za koje poseduju pravo korišćenja.

U prodajnom paketu bilo je i 100 odsto udela u firmi Vrenje - Špiritana iz Beograda, kao i utvrđeno potraživanje u stečajnom postupku DP "Prva srpska fabrika šećera Dimitrije Tucović 1898".

AD "Vrenje" prodato je po početnoj ceni koja je iznosila 353,7 miliona dinara, a u oglasu o prodaji navedeno je da je procenjena vrednost te firme u stečaju 707,4 miliona dinara.

Ovo je bila prva prodaja AD "Vrenja" kao pravnog lica koje je u stečaju od 2012. godine. "Pan-alko sistem" proizvodi različite vrste alkohola, do sada je bio zakupac, a sedište mu je u Radničkoj ulici što je i lokacija kompleksa šećerane. Kompleks Stare šećerane na Čukarici je zaštićen kao spomenik kulture.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis