Privreda

Sindikat: Zaposleni u Zastava oružju danas u jednočasovnom štrajku

Komentari

Autor: Tanjug

17/01/2023

-

10:42

Sindikat: Zaposleni u Zastava oružju danas u jednočasovnom štrajku
Sindikat: Zaposleni u Zastava oružju danas u jednočasovnom štrajku - Copyright Zastava oružje

veličina teksta

Aa Aa

Radnici Zastava oružja danas će od 11 do 12 sati štrajkovati zbog teške situacije u fabrici, navela je sindikalna organizacija te firme koja je deo Saveza samostalnih sindikata Sribje. 

"Proizvodnja se u mnogim procesima ne može organizovati, nelikvidnost je sve veća, što je fabriku dovelo pred potpun slom, čime je ugrožena i isplata zarade 20. januara", poručili su iz sindikata.

U saopštenju se navodi da je bez jasnih i razumnih argumenata fabrika u teškoj situaciji i da su razorne posledice po fabriku nastale delovanjem Nadzornog odbora koji je delegirala Vlada Srbije.

Apostrofira se da se kriza produbljuje, iako je 6. januara postavljen statutani zastupnik. Sindikat ističe da ta fabrika ni do danas nema usvojen Plan poslovanja za 2023. godinu, da je ukinut institut generalnog direktora, da je firma prezadužena i obezvređena ispod svih granica.

Skoro 2.000 radnika fabrike "Zastava oružje" u Kragujevcu održalo je 10. januara štrajk upozorenja zbog odbijanja Nadzornog odbora da se postavi generalni direktor fabrike.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis