Region

Požar u Osijeku pod kontrolom, dim slabijeg intenziteta

Komentari

Autor: Tanjug

06/10/2023

-

10:39

Požar u Osijeku pod kontrolom, dim slabijeg intenziteta
FoNet/HINA/Osječko-baranjska županija - Copyright FoNet/HINA/Osječko-baranjska županija

veličina teksta

Aa Aa

Treći dan od izbijanja velikog požara na otpadu osječke firme za preradu plastike "Drava Internacional", vatra je stavljena pod kotrolu, izdimljavanje je slabijeg intenziteta, ali još uvek na nekim mestima ima i vatre.

Kako prenosi HRT, šest vatrogasaca sa vozilima je prošlu noć provelo na požarištu.

"Podaci merenja koje je proveo Zavod 'Andrija Štampar' govore da je kvalitet vazduha na uobičajenom niovu. U Osijeku i naseljima južnije od požarišta takođe je kvalitet vazduha bio dobar. Juče su sprovedena i merenja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije koji su ovde na terenu i verujem da ćemo tokom prepodneva znati rezultate", rekao je za HRT.

Dragan Vulin, zamenik gradonačelnika i načelnik Štaba civilne zaštite Grada Osijeka.Vulin je rekako da se nastavlja sa zatrplavnjem požarišta, ali i da je izdimljavanje trenutno najveća opasnost za stanovništvo. Dodao je da je tokom noći bilo manjih požara koji su uspešno ugašeni, te da veruje da će tokom dana uspeti u potpunosti da ovu površinu pokriju zemlju.

Za stanovništvo na tom području, inače, i dalje je na snazi preporuka da ne izlaze na otvoreno bez preke potrebe, a u slučaju da moraju da nose zaštitne maske.
 

Komentari (0)

Evropa