Region

Hrvatski poslanici opozicionog Mosta traže vojsku na granici sa BiH

Komentari

Autor: Tanjug

06/10/2023

-

14:40

Hrvatski poslanici opozicionog Mosta traže vojsku na granici sa BiH
Hrvatski poslanici opozicionog Mosta traže vojsku na granici sa BiH - Copyright Printscreen YouTube/Miletić Marin, Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Poslanici opozicionog Mosta Zvonimir Troskot i Marin Miletić pozvali su danas predsednika i premijera Hrvatske, Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića, da dogovore angažovanje vojske na granici sa BiH.

Troskot i Miletić su iz Vojnića poručili da druge članice Evropske unije zatvaraju granice pod invazijom migranata i da bi to trebalo da uradi i Hrvatska na granici sa BiH.

"Kad je vojska na granici, upozoreni ste jednom, drugi put, a treći put reaguje kao što bi reagovala u Siriji, Iranu, Avganistanu...", rekao je Troskot i objasnio da bi vojska pre svega imala ulogu odvraćanja migranata od nezakonitog prelaska granice s obzirom na to da se na to ne bi olako odlučili znajući za njenu prisutnost.

Miletić je dodao da bi na pitanje o načinima delovanja mogao odgovoriti vojni vrh, prenela je Hina.

"Vreme curi, broj migranata se uvećava, a i strah stanovništva. Zagreb još ne vidi tu opasnost, a posebno salonaška politika. Komuniciramo što nam ljudi govore", napomenuo je.

Miletić tvrdi da "Plenković na daljinski upravljač iz Brisela pravi od Hrvatske žarišnu tačku i prodaje nacionalne interese za neke svoje pozicije moći".

"Krajnje je vreme, ako zbog ničega drugog, onda zbog izbora da pokažu malo odvažnosti i zaštite granice jer bi svaka vlast trebalo prvenstveno da služi svome narodu, a ne stranim centrima moći", poručio je Miletić.
 

Komentari (0)

Evropa