Region

DPS dao rok nadležnima: Odluka o odlaganju popisa ili poziv na bojkot

Komentari

Autor: Tanjug

13/10/2023

-

17:27

DPS dao rok nadležnima: Odluka o odlaganju popisa ili poziv na bojkot
Profimedia - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Demokratska partija socijalista (DPS) dala je rok nadležnima do ponedeljka, 16. oktobra, da im odgovore da li će popis stanovništva biti odložen ili će, kako navode, u protivnom usvojiti odluku o pozivanju građana na bojkot .

Popis stanovništva prema odluci Vlade Crne Gore biće održan od 1. do 15. novembra.

DPS sa svojim satelitima smatra da ne postoje logističko-tehničke pretpostavke i formalno-pravni preduslovi da popis stanovništva, domaćinstava i stanova za održavanje popisa bude održan i da ga zato treba odložiti.

Oni podsećaju da su v.d. lider starnke Danijel Živković, i generalni sekretar, Aleksandar Bogdanović, ove sedmice imali sastanke sa predstavnicima Veća Bošnjačke, Albanske i Hrvatske nacionalne zajednice, Romskog i Muslimanskog saveta, kao i da je zajednički konstatovano da je popis nužno odložiti.

U skladu sa tim, navode, a na osnovu aktuelnog društveno-političkog ambijenta, u kojem imamo vladu u tehničkom mandatu institucije koje ne rade u punom kapacitetu, Predsedništvo DPS iznelo je 17 uslova koje je neophodno ispuniti da bi predstojeći proces mogao biti održan.

DPS u saopštenju ponavlja da neće pristati da ni pod jednom tačkom od svih 17, odustanu i odstupe.

"Ostajemo istrajni da nam nadležne državne institucije do ponedeljka 16.oktobra daju odgovor, u protivom Glavnom odboru partije biće predloženo da usvoji odluku o pozivanju građana Crne Gore na bojkot predstojećeg popisa stanovništva", navodi se u saopštenju Predsedništva DPS.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa