Region

Izraelska ambasada u Hrvatskoj: Milanovićeva nečuvena izjava se negativno ističe

Komentari

Autor: Tanjug

14/10/2023

-

17:55

Izraelska ambasada u Hrvatskoj: Milanovićeva nečuvena izjava se negativno ističe
Zoran Milanović - Copyright AP/Darko Bandić

veličina teksta

Aa Aa

Izraelska ambasada u Hrvatskoj saopštila je da se izjava hrvatskog predsednika Zorana Milanovića da je "Izrael izgubio njegove simpatije", negativno ističe nasuprot jasnih poruka podrške međunarodnih čelnika posle napada Hamasa.

"Nečuvena izjava hrvatskog predsednika negativno se ističe nasuprot jasnih poruka podrške međunarodnih čelnika koje izražavaju saosećanje s izraelskim narodom nakon stravičnih scena varvarskog terorističkog napada Hamasa koje su objavljene širom sveta", stoji u objavi ambasade Izraela na platformi X (Tviter), prenosi Index.hr.

U objavi se navodi i da Izrael zahvaljuje hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću na rečima podrške "u pravednom ratu protiv terorističke organizacije Hamas, a zahvaljuje i hrvatskom Ministarstvu spoljnih poslova na odluci da na ulazu u Ministarstvo istakne izraelsku zastavu u znak solidarnosti s izraelskim narodom u ovim teškim vremenima".

Hrvatski predsednik Milanović izjavio je u četvrtak da je Izrael izgubio njegove simpatije zbog bombardovanja Gaze, posle napada Hamasa na tu zemlju u subotu i da "pravo na odbranu ne uključuje pravo na osvetu i ubistva civila".

Povodom postavljanja izraelske zastave na zgradi Ministarstva spoljnih i evropskih poslova u Zagrebu, Milanović je rekao da je to "jedan idiotski potez", preneli su hrvatski mediji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa