Region

Crnogorski premijer: Vreme je za bolju saobraćajnu povezanost regiona

Komentari

Autor: Tanjug

12/11/2023

-

15:58

Crnogorski premijer: Vreme je za bolju saobraćajnu povezanost regiona
Tanjug/Vlada Crne Gore/Saša Matić - Copyright Tanjug/Vlada Crne Gore/Saša Matić

veličina teksta

Aa Aa

Crnogorski premijer Milojko Spajić sastao se sa direktorom Stalnog sekretarijata Transportne zajednice Matejem Zakonjšekom sa kojim je razgovarao o projektima saobraćajne infrastrukture koji će, kako su se saglasili, ojačati veze Crne Gore sa regionom i Evropom.

"Geografska pozicija Crne Gore je naša komparativna prednost i moramo početi da valorizujemo taj resurs. Vreme je za bolje saobraćajne veze sa regionom. Gradimo partnerstva sa susedima i evropskim partnerima za bolju saobraćajnu povezanost i zajednički rast, poručio je crnogorski premijer.

Spajić je upoznao sagovornika sa planovima na jačanju saobraćajne infrastrukture sa akcentom na nastavak izgradnje auto puta te sa projektima u oblasti železničkog i aviosaobraćaja.

Na tom putu Transportna zajednica će biti pouzdan partner Crnoj Gori, preneo je crnogorski portal CDM.

"Računajte na to da će Transportna zajednica raditi ruku pod ruku sa vladom Crne Gore na postizanju pune integracije saobraćajne mreže Crne Gore u mrežu Evropske unije i to na temelju najviših standarda u ovoj oblasti. Podržaćemo vas u realizaciji infrastrukturnih projekata koji će unaprediti povezanost unutar Crne Gore ali i prema svim vašim susedima", poručio je Zakonjšek.

Transportna zajednica (TZ) predstavlja međunarodnu organizaciju osnovanu sa ciljem razvoja saobraćajne mreže između Evropske unije i zemalja Jugoistočne Evrope čiji članovi su Evropska unija i zemlje Zapadnog Balkana.

 

Komentari (0)

Evropa