Region

Hrvatski ministar i dalje na intenzivnoj nezi, njegovo stanje se poboljšava

Komentari

Autor: Tanjug

14/11/2023

-

14:03

Hrvatski ministar i dalje na intenzivnoj nezi, njegovo stanje se poboljšava
Hrvatski ministar odbrane - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Bivši hrvatski ministar odbrane Mario Banožić, koji je u subotu imao saobraćajni udes sa smrtnim ishodom, nalazi se na Odeljenju intenzivne nege, a njegovo stanje ide ka boljem, saopšteno je danas iz Kliničko-bolničkog centra Osijek.

Na poboljšanje zdravstvenog stanje Banožića, kako se navodi, ukazuju klinički pregledi i pretrage. On je pri svesti uz i dalje prisutnu intenzivnu terapiju i nadzor.

Banožić je povređen u saobraćajki u subotu ujutru, kada je poginuo 40-godišnji vozač kombi vozila. Ptitom je zadobio višestruke povrede tela, mozga, grudnog koša, trbuha i ekstremiteta. Iz KBC  su u subotu izvestili da je dominantna neurotrauma. Neposredno nakon udesa, premijer Andrej Plenković je odlučio da smeni Banožića sa funkcije ministra odbrane.

Božinović o slučaju Banožić: Informacije imaju policija i tužilaštvo

Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović izjavio je pre dva dana da istraga u slučaju ove saobraćajne nesreće ide svojim tokom i da policija i tužilaštvo imaju sve informacije. Božinović tvrdi da ne zna da li je kod Banožića utvrđena prisutnost alkohola u krvi, preneo je Index.

"Teško da ja mogu imati komentar na nešto što je posao policije i državnog tužilaštva. Juče je bio uviđaj... utvrđena je dinamika onoga što se događalo u ovoj fazi i policija je podnela krivičnu prijavu", naveo je Božinović na Interliberu.

Na pitanje novinara kada će biti poznat toksikološki nalaz, Božinović je odgovorio da će to biti sastavni deo spisa i da će to prvi znati državno tužilaštvo i policija.

"Postoje situacije u kojima, ako hoćete i zbog aktera koji su u to umešani, uviđaj preuzima županijsko državno tužilaštvo, a to je bio slučaj i juče, s obzirom na to da se radi o ministru u vladi. Prema tome, oni su vlasnici informacija", rekao je Božinović.

Hrvatski premijer Andrej Plenković pre tri dana je razrešio ministra odbrane Maria Banožića, nakon što je učestvovao u saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginuo vozač kombija, javila je agencija Hina. Juče je izabran novi ministar odbrane - Ivan Anušić, dosadašnji osiječko-baranjsku župan.

Komentari (0)

Evropa