Region

Pirc Musar: Proširenje EU je pravi put napred

Komentari

Autor: Tanjug

17/11/2023

-

19:24

Pirc Musar: Proširenje EU je pravi put napred
Tanjug/Zoran Žestić - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Slovenije Nataša Pirc Musar i njen austrijski kolega Aleksander van der Belen završili su danas dvodnevnu posetu Moldaviji sastankom sa guvernerom moldavske Narodne banke Oktavijanom Armasuom.

Pirc Musar je još jednom istakla da je proširenje EU pravi put napred. Komentarišući napore Moldavije da se pridruži EU, Pirc Musar je rekla da su pregovori o pristupanju specifičan proces koji zahteva prilagođavanje, preoblikovanje i podršku celog društva, navodi se u saopštenju kabineta Purc-Musar, prenosi STA.

"Slovenija je već 20 godina članica EU i njen BDP po glavi stanovnik se skoro udvostručio tokom ovog perioda", rekla je ona tokom sastanka sa Armasuom.

Ona je obećala podršku i pomoć Slovenije u pregovaračkom procesu. Pirc Musar, Van der Belen i predsednica Moldavije Maja Sandu učestvovali su i u diskusiji sa studentima Državnog univerziteta Moldavije o izazovima sa kojima se Moldavija suočava dok se priprema za pridruživanje EU, značaju reformi i važnosti učešća celog društva.

Pirc Musar i van der Belen su se u četvrtak sastali sa predsednicom Moldavije Majom Sandu, premijerom Dorinom Receanom, predsednikom parlamenta Igorom Grosuom i šefom Partnerske misije EU u Moldaviji Kosminom Dineskuom.

Komentari (0)

Evropa