Region

Deo hrvatskih poljoprivrednika najavljuju radikalizaciju protesta

Komentari

Autor: Tanjug

24/11/2023

-

17:06

Deo hrvatskih poljoprivrednika najavljuju radikalizaciju protesta
Traktor - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Dok deo hrvatskih poljoprivrednika preti radikalizacijom protesta iz nezadovoljstva vladinim merama za sprečavanje širenja afričke kuge svinja, premijer Andrej Plenković odbija razgovor sa njima i tvrdi da je reč o politički motivisanom buntu.

Poljoprivrednici u protestu blokirali su danas puteve prema graničnom prelazu Tovarnik ka Srbiji i put ka Županji, na granici sa BiH.

"Niko ne može živeti bez sela, bez mrve zemlje nijedan plod ne može doći. Seljaci to obrađuju, daju u trgovinu, tržnicu", kaže Marijan Mamuzić iz Županje.

Milenko Bilić iz Štaba za odbanu hrvatskog sela rekao je da će seljaci ići "na blokade, odnosno probijanje policijskih blokada".

"Ići ćemo na granicu, izaći ćemo na autoput, odnosno na pristupne puteve autoputu, izaći ćemo na železničke saobraćajnice, pruge, blokiraćemo Hrvatsku. Na ovaj njihov bezobrazluk idemo na totalni haos", naveo je Bilić.

HRT je preneo da su poljoprivrednici već drugi dan na blokadi puteva predvođeni Sindikatom za odbranu hrvatskog sela, te da su neki od njih na graničnom prelazu Županja-Orašje proveli prošlu noć u svojim traktorima.

Danas su najavili radikalizaciju protesta, ali za sada puno ne otkrivaju.

Komentari (0)

Evropa