Region

U Bijeljini održano dobrotvorno veče za Kosovo i Metohiju

Komentari

Autor: Tanjug

23/12/2023

-

23:56

U Bijeljini održano dobrotvorno veče za Kosovo i Metohiju
U Bijeljini održano dobrotvorno veče za Kosovo i Metohiju - Copyright Tanjug/Foto Srba/Zorica Simeunović

veličina teksta

Aa Aa

U Bijeljini u Republici Srpskoj večeras je održano dobrotvorno veče za Kosovo i Metohiju u organizaciji Eparhije zvorničko-tuzlanske i organizacije "Trojeručica".

Iguman manastira Sveti arhangeli kod Prizrena arhimandrit Mihajlo rekao je da Srbi na Kosovu Metohiji žive u strahu za to šta ih očekuje sutra, s obzirom na to da je prištinska vlast "podivljala i ponaša se kao da su Srbi najveći kriminalci".

On je istakao da "Srbi sa ove strane Drine daju Kosovu i Metohije ljubav koja im je najpotrebnija", prenosi Srna. Arhimandrit Mihajlo je zahvalio Bogu za to što u srpskim enklavama ima sve više djece, što svima daje snagu.

Direktor Narodne kuhinje Eparhijske raško-prizrenske i predsednik Eparhijske humanitarne organizacije "Majka devet Jugovića" Svetlana Stević rekla je da vodi šest narodnih kuhinja u kojima se hrani više od 2.500 ljudi.

Ona je navela da narodne kuhinje na prostoru Kosova i Metohije postoje 22 godine i da to mnogo govori o tome koliko je situacija teška, kako se teško živi, preživljava.

Sveštenik Velislav Mišura, član organizacije "Trojeručica", rekao je novinarima da je ova eparhijska dobrotvorna organizacija u januaru prikupljala novac za kupovinu brašna za Srbe na Kosovu i Metohiji, a nakon toga su Narodnoj kuhinji Eparhije raško-prizrenske uručili novac za kupovinu automobila kojim odvoze spremljenu hranu po selima gde žive Srbi.

 

Komentari (0)

Evropa