Region

Dodik imenovao Vulina za člana Senata Republike Srpske

Komentari

Autor: Tanjug

27/12/2023

-

10:48

Dodik imenovao Vulina za člana Senata Republike Srpske
Dodik imenovao Vulina za člana Senata Republike Srpske - Copyright Tanjug/OMK MUP Republike Srbije/ Anton Antanasijević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik imenovao je Aleksandra Vulina za člana Senata Srpske.

U odluci se navodi da se na osnovu Ustava Republike Srpske i Zakona o Senatu Vulin imenuje za senatora Republike Srpske od 1. decembra.

Ova odluka biće objavljena u Službenom glasniku Republike Srpske, prenela je RTRS.

Inače, Senat Republike Srpske je kako piše na njihovom sajtu savetodavno telo najviših ustavnih institucija Republike Srpske.

Vulin je rekao da je velika čast i obaveza da bude deo istorije i deo života Srpske.

"Biti senator slobodne Republike Srpske, zemlje mojih predaka, velika je čast, obaveza i znak da su svi Srbi zapravo jedno i da je srpski svet tu, da je živ, da se stvara, da se razvija, bez obzira na silu kojom se preti svakome od nas koji smo život posvetili služenju srpskom svetu", rekao je Vuliln u izjavi Srni.

On je naveo da je proces ujedinjenja započet i da se on, jednostavno, više ne može zaustaviti.

"Hoću posebno da zahvalim predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku na ovoj velikoj časti, ali i na godinama uporne i strpljive borbe za jedinstvo svih Srba", rekao je Vulin.

Govoreći o Dodikovom zalaganju da bi svi Srbi iz Republike Srpske trebalo da automatski dobiju državljanstvo Srbije, Vulin je naveo da se i on zalaže za to da svi Srbi, bez obzira gde žive, dobiju pravo na državljanstvo Srbije.

"Zalažem se za njihovo pravo da odlučuju o budućnosti svih Srba, zalažem se za to da radimo kao što su radili i drugi narodi i da već jednom prestanemo da brinemo o tome da li ćemo uplašiti ili iznervirati nekoga ili će neko biti nezadovoljan što smo ujedinjeni, što nas ima, što smo složni, što smo jedno", naveo je Vulin.

Podsetio je da je govorio o tome i ranijih godina, dok je bio ministar unutrašnjih poslova Srbije, kada je maksimalno ubrzan proces i sve moguće procedure za dobijanje državljanstva Srbije Srbima iz Republike Srpske.

 

Komentari (0)

Evropa