Region

Dvojica alkoholisanih Hvarana vređali muslimanku na adventu, jedan imao nož

Komentari

Autor: Tanjug

29/12/2023

-

14:31

Dvojica alkoholisanih Hvarana vređali muslimanku na adventu, jedan imao nož
Ilustracija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Dvojica alkoholisanih Hvarana prekršajno će odgovarati zbog nekoliko prekršaja, među kojima je posedovanje oružja i vređanje muslimanke kod adventskih kućica na Hvaru.

Incident se dogodio juče, a reč je o 56-godišnjaku i šest godina mlađem muškarcu koje policija sumnjiči da su u Hvaru narušavali javni red i mir kada su nasrtali i pretili grupi žena okupljenih kod adventskih kućica.

Pritom je 50-godišnjak držao nož i jednoj od okupljenih žena upućivao uvredljive reči zbog njene etničke pripadnosti, kažu u policiji, prenosi hrvatski portal Index. Kada su im prišli policajci, obojica izgrednika su se usmerila na njih "vređajući ih i omalovažavajući u postupanju".

Policajci su im oduzeli nož i priveli u stanicu zbog alkoholisanosti,  nakon čega je usledila tzv. prekršajna obrada i danas će biti privedeni na Prekršajni sud u Splitu.

Sudiji za prekršaje odgovaraće zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok je 50-godišnjak osumnjičen i za prekršaje iz Zakona o suzbijanju diskriminacije te Zakona o nabavci i posedovanju oružja.

Komentari (0)

Evropa