Region

Sukob učenika i profesora u Zagrebu: Kažnjena četiri đaka zbog incidenta u školi, prosvetni radnik na bolovanju

Komentari

Autor: Tanjug

04/01/2024

-

19:31

Sukob učenika i profesora u Zagrebu: Kažnjena četiri đaka zbog incidenta u školi, prosvetni radnik na bolovanju
Sukob učenika i profesora u Zagrebu: Kažnjena četiri đaka zbog incidenta u školi, prosvetni radnik na bolovanju - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Četiri učenika srednje Mašinske tehničke škole "Fran Bošnjaković" u Zagrebu ipak je kažnjeno - dvojica samo opomenama, a dvojica opomenama pred isključenje, potvrdila je danas direktor škole Bosiljka Galenić.

Ranije danas je potvrđeno da profesor koji se sukobio sa učenicima, a snimak o tome objavljen na društvenim mrežama, neće dobiti otkaz, jer se sa tim nije saglasio Školski odbor. 

"Četvorici učenika su u skladu sa Pravilnikom o kriterijumima za izricanje pedagoških mera, izrečene pedagoške mere - dve opomene te dve opomene pred isključenje. Detaljnije informacije o ovom konkretnom slučaju nismo u mogućnosti da iznosimo", rekla je direktorka Galenić za hrvatski portal Index.

Ona je potvrdila da je ugovor o radu koji škola ima sa profesorom i dalje na snazi i da on neće dobiti otkaz.

Profesor se, inače, nakon incidenta i pritvaranja koje je usledio, ali i istražnog zatvora u kojem je proveo nekoliko dana, nalazi trenutno na bolovanju. 

Incident između profesora i učenika dogodio se 19. decembra, a profesor je kasnije ispričao da su ga učenici vređali te da mu je jedan puštao muziku na uvo, da je drugi bacao kuglice koje je ukrao sa novogodišnje jelke, a onda je, kako je naveo, digao tri prsta i nazvao ga "četničkim vojvodom".

Drugi učenici su to posmatrali snimajući, a snimak su objavili na društvenim mrežama.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa