Region

Patrijarh Porfirije: Republika Srpska izraz vekovne težnje srpskog naroda da živi u slobodi

Komentari

Autor: Tanjug

09/01/2024

-

16:00

Patrijarh Porfirije: Republika Srpska izraz vekovne težnje srpskog naroda da živi u slobodi
Patrijarh Porfirije: Republika Srpska izraz vekovne težnje srpskog naroda da živi u slobodi - Copyright Tanjug/SRNA/ Kabinet predsjednika Republike Srpske/ Borislav Zdrinja

veličina teksta

Aa Aa

Obeležavanje 9. januara, Dana Republike Srpske, jutros je počelo svetom arhijerejskom liturgijom koju je služio patrijarh srpski Porfirije u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci. 

Patrijarh je poručio da je Republika Srpska izraz vekovne težnje srpskog naroda da živi u slobodi, pravdi i u miru sa svima. Zato je važno da imamo ljubav prema Bogu i jedni prema drugima, naglasio je patrijarh srpski Porfirije, čestitajući Dan Republike Srpske.

"Imamo radost i blagoslov da možemo da vam čestitamo, jedni drugima, rođendan Republike Srpske, ali i ono što je još važnije - Slavu Republike Srpske.Neka Vam je srećna i blagoslovena Slava i molitve Svetog arhiđakona Stefana da budu sa svima vama", naveo je patrijarh Porfirije.

Liturgijsko praznovanje Svetog Stefana, nebeskog zaštitnika Republike Srpske, završeno je osveštavanja slavskog kolača i žita.

Uprkos hladnoći, brojni građani dočekali su patrijarha ispred Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci.
Građani Srpske praznuju Dan Republike, dan slobode, ujedinjeni u molitvenoj želji da Srpska ostane, opstane i da traje na dobro srpskog naroda i svih njenih građana.

Svetoj arhijerejskoj liturgiji prisustvuju predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, ministar odbrane Srbije Miloš Vučević, predsednik Narodne Skupštine Srbije Vladimir Orlić, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, poslanici narodnih skupština Srbije i Republike Srpske i druge visoke zvanice.

Dodik sa patrijarhom Porfirijem: Osećamo podršku koju Srbija pruža Srpskoj

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Palati Republike u Banjaluci sa patrijarhom srpskim Porfirijem i visokom delegacijom Srbije.

"Danas kada obeležavamo naš Dan Republike, osećamo podršku koju Srbija pruža Srpskoj", napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Kako je saopšteno iz Kabineta predsednika Republike Srpske, Dodik je razgovarao sa patrijarskom srpskim Porfirijem, predsednikom Narodne skupštine Srbije Vladimirom Orlićem i ministrom odbrane Srbije Milošem Vučevićem.

Tim povodom, gosti su predsedniku Dodiku čestitali Dan Republike Srpske i izrazili želju za dalji napredak i prosperitet.

Sastanku su prisustvovali i srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović, predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i generalni konzul Republike Srbije u Banjaluci Miloš Vujić.
 

Komentari (0)

Evropa