Region

Slučaj "kavačkog klana": U Sloveniji podignuta optužnica protiv braće Nenada i Koste Tabakovića

Komentari

Autor: Tanjug

24/01/2024

-

10:20

Slučaj "kavačkog klana": U Sloveniji podignuta optužnica protiv braće Nenada i Koste Tabakovića
Slučaj "kavačkog klana": U Sloveniji podignuta optužnica protiv braće Nenada i Koste Tabakovića - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Slovenačko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv braće Nenada i Koste Tabakovića, koja ih tereti za umešanost u planiranje ubistva glavnog svedoka u slučaju "kavačkog klana", Darka Nevzatovića, piše mariborska Večer.

Likvidaciju su, kako se navodi, naredili Dragan Knežević (42) iz Crne Gore, a umešani su i državljani Srbije Filip Vrzić (37) i Mirko Marinković (25), kao i Hrvat Marko Skerbec (30), koji su nedostupni pravosudnim organima.

Navodi se da je klan bio optuživan za umešanost u veliki šverc droge na međunarodnom planu, ali da je u maju  2020. godine Nevzatović odlučio da policiji otkrije njihove aktivnosti. Zbog toga je, navodi se, iste godine pokušana njegova likvidacija u Srbiji, a godinu dana kasnije i u Kopru.

Nevzatovića je u Sloveniji trebalo da ubiju 52-godišnji Nenad i 48-godišnji Kosta Tabaković, ali nisu uspeli da mu uđu u trag, jer je tada već bio pod zaštitom policije. Večer nezvanično saznaje, da su planeri ubistva prisustvovali čak i treninzima njegove ćerke, čekajući da li će se on pojaviti.

Nevzatović i njegova porodica su sada u programu zaštite svedoka. Kosta Tabaković je u Italiji osuđen za šverc droge i već je odslužio kaznu. Nenad Tabaković je jedan od optuženih u slučaju slovenačke ćelije klana "Kavač", ali mu se trenutno ne sudi zbog većih zdravstvenih problema.

Vrzić je u pritvoru u Srbiji gde je optužen za ubistvo, a Knežević je u novembru prošle godine uhapšen u Francuskoj na osnovu međunarodne poternice iz Crne Gore zbog optužbi za ubistvo, trgovinu drogom i druga krivična dela.

"Oni će verovatno ostati nedostižni za slovenačko pravosuđe, jer su iz zemalja van EU, koje ne izručuju svoje državljane", piše Večer, prenosi portal RTCG.
 

Komentari (0)

Evropa