Region

Mandić: Crna Gora će u najkraćem roku ispuniti merila iz poglavlja 23 i 24

Komentari

Autor: Tanjug

13/02/2024

-

15:56

Mandić: Crna Gora će u najkraćem roku ispuniti merila iz poglavlja 23 i 24
Andrija Mandić - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Crne Gore koncentrisana je na pripremu konkretnih zakonskih rešenja, koje će Skupština usvojiti u najkraćem roku kako bi bila ispunjena merila iz poglavlja 23 i 24, rekao je predsednik parlamenta Andrija Mandić.

Mandić je u Briselu, tokom zvanične posete Evropskom parlamentu (EP), razgovarao sa prvim potpredsednikom EP Otmarom Karasom i tom prilikom istakao da je njegov glavni cilj da Skupština bude kooperativna sa Vladom kada su u pitanju predlozi koji su usaglašeni sa EU.

"On je ponovio važnost kontrolne i nadzorne uloge Skupštine i najavio, pored konsultativnih i kontrolnih saslušanja, mogućnost osnivanja anketnih odbora koji bi se bavili svim temama koje opterećuju naše društvo“, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

Karas je, kako se navodi, istakao da izuzetno ceni posetu Mandića i ocenio da je to snažna poruka da je Crna Gora na pravom putu evropskih integracija.

"On je izrazio zadovoljstvo novom energijom parlamentarne većine i posebno istakao ulogu Mandića kao najiskusnijeg poslanika u Skupštini i njegovom ogromnom doprinosu u postizanju izuzetnih rezultata na polju evropskih integracija u veoma kratkom roku“, navodi se u saopštenju.

Karas je poručio da je EP izuzetno ohrabren imenovanjima u pravosuđu i ukazao na važnost ispunjavanja merila iz poglavlja 23 i 24. Skupština, kako je naveo, ima veoma važnu ulogu u procesu efikasnog i ubrzanog donošenja zakonskih rešenja kada je u pitanju proces pristupanja EU.

"Karas je apostrofirao veoma važnu ulogu koju ima Skupština u procesu efikasnog i ubrzanog donošenja zakonskih rešenja kada je u pitanju proces pristupanja EU, i iskazao uverenje da će Mandić nastaviti da ima proaktivnu ulogu na evropskom putu Crne Gore", stoji u skupštinskom saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa