Region

Istraga o švercu cigareta u Podgorici: Uhapšen doskorašnji suvlasnik Bemaksa i više policijskih starešina

Komentari

Autor: Vijesti

19/02/2024

-

20:20

Istraga o švercu cigareta u Podgorici: Uhapšen doskorašnji suvlasnik Bemaksa i više policijskih starešina
AP/Risto Bozovic - Copyright AP/Risto Bozovic

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici crnogorskog Specijalnog policijskog odeljenja uhapsili su Aleksandra Aca Mijajlovića, jednog od doskorašnjih suvlasnika kompanije Bemaks, potvrđeno je Vijestima iz više nezvaničnih izvora.

On i još pet osoba lišeni su slobode zbog šverca cigareta, odnosno sumnje da su počinili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično delo krijumčarenje.

To je "Vijestima" potvrdio specijalni tužilac i portparol Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) Vukas Radonjić.

Mijajlovićev pravni zastupnik, advokat Zoran Piperović, saopštio je "Vijestima" da policija pretresom stana tog Podgoričanina nije pronašla ništa kompromitujuće.

"Oduzeli su zlatnik koji je njegovo dete dobilo po rođenju, dva dečja laptopa, sat i automobil", kazao je Piperović nakon pretresa.

Izvori Vijesti tvrde da je u pitanju istraga o švercu cigareta.

Navodno, u istoj istrazi uhapšeno je više osoba, među kojima i aktivni pripadnici policije. Neki od njih su starešine i komandiri, tvrde sagovornici "Vijesti".

Jedan od izvora "Vijesti" tvrdi da je u akciji Specijalnog državnog tužilaštva slobode lišen granični policajac Dragan Backović.

Među uhapšenima su i Golub Vojinović i Podgoričanin Dejan Jokić, tvrdi sagovornik lista.

"Na osnovu višemesečnog koordinisanog delovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odeljenja i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona - EUROPOL, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva službenici Specijalnog policijskog odeljenja, uz asistenciju službenika Sektora za borbu protiv kriminala, su lišili slobode A.M.,G.V.,D.J.,D.B.,M.M. i R.R.,zbog osnova sumnje da su učinili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično delo krijumčarenje", rekao je "Vijestima" specijalni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Osumnjičeni će, kako je naveo, biti sprovedeni specijalnom tužiocu radi saslušanja u zakonskom roku.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa