Region

Dodik uskoro u Crnoj Gori i Turskoj, a onda putuje u Rusiju: RS se pokazuje kao važan sagovornik u regionu i šire

Komentari

Autor: Fonet

25/02/2024

-

14:41

Dodik uskoro u Crnoj Gori i Turskoj, a onda putuje u Rusiju: RS se pokazuje kao važan sagovornik u regionu i šire
Dodik uskoro u Crnoj Gori i Turskoj, a onda putuje u Rusiju: RS se pokazuje kao važan sagovornik u regionu i šire - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je danas da će uskoro posetiti Crnu Goru i Tursku, a u aprilu i junu Rusiju.

"Republika Srpska se pokazuje kao važan sagovornik kako u regionu, tako i u sve više država bitnih na globalnom nivou. To pokazuju i uspešni razgovori koje sam imao sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Kazanju i predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom u Minsku", naveo je Dodik na Instagramu.

On je dodao da u narednim danima nastavlja s takvom praksom i putuje u Crnu Goru, a da će krajem sedmice biti u Antaliji, na poziv prijatelja iz Turske.

Dodik je najavio da će Republika Srpska do kraja marta ugostiti predsednika Vlade Mađarske Viktora Orbana, a planiran je susret i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

"U aprilu ću učestvovati na bezbednosnoj konferenciji u Sankt Peterburgu, a u junu će opet posetiti taj grad u kojem će biti održan Ekonomski forum", rekao je Dodik.

Komentari (0)

Evropa