Region

Obeležena godišnjica zločina u Dobrovoljačkoj ulici

Komentari

Autor: Tanjug

20/04/2024

-

12:51

Obeležena godišnjica zločina u Dobrovoljačkoj ulici
Obeležena godišnjica zločina u Dobrovoljačkoj ulici - Copyright Printskrin/RTRS

veličina teksta

Aa Aa

Mirnom šetnjom u bivšoj Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, uz polaganje cveća i verskim pomenom obeležene su danas 32 godine od zločina nad pripadnicima JNA  1992. godine koje su počinile muslimanske paravojne formacije.

Sve je prošlo bez incidenata, a prethodno je u Crkvi Svetog velikomučenika u Istočnom Novom Sarajevu služen pomen, prenosi RTRS.

Obeležavanju su prisustvovali članovi porodica stradalih, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić, izaslanik srpskog člana Predsedništva BiH Boško Tomić, poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske i predstavnici Republike Srpske u institucijama BiH.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić podsetio je uoči obeležavanja da za ovaj zločin niko nije odgovarao.

"Srbi moraju odavati počast svojim žrtvama, sećati ih se i govoriti istinu o sukobima iz proteklog rata", poručio je Egić.

Napadom na kolonu JNA u Dobrovoljačkoj, koja se mirno povlačila iz Sarajeva prema sporazumu i uz garanciju mirovnih snaga UN na čelu sa generalom Luisom Mekenzijem, rukovodili su tadašnji član Predsjedništva BiH Ejup Ganić i rukovodstvo tadašnje Republike BiH.

Za zločin u Dobrovoljačkoj ulici još niko nije osuđen.

Komentari (0)

Evropa