Region

Pupovac: Nećemo moći da podržimo vladu iako se sa najvećim delom programa slažemo

Komentari

Autor: Tanjug

17/05/2024

-

20:21

Pupovac: Nećemo moći da podržimo vladu iako se sa najvećim delom programa slažemo
Tanjug/HINA/Denis Cerić - Copyright Tanjug/HINA/Denis Cerić

veličina teksta

Aa Aa

Poslanik i šef Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac izjavio je da tri poslanika te stranke neće podržati ni program ni vladu, koju je danas u parlamentu predložio mandatar Andrej Plenković.

"Da bi ljudi prestali da odlaze iz Hrvatske, da bi se vraćali u Hrvatsku ili da bi se zadržali, mi od Hrvatske moramo graditi vedro društvo, optimistično društvo. Društvo koje ima jasne ciljeve, koje je okrenuto budućnosti, a ne prošlosti", rekao je Pupovac.

On je osudio govor mržnje u Saboru i istakao da je to nedopustivo.

"Zato govor mržnje u ovom Saboru, kakav smo juče čuli, sraman je bio, nedopustiv je bio. Govorim to zato jer sam bezbroj puta dobio sličnu poruku. Govorim to zato jer sam i nedavno dobio poruku da mi nije mesto u Hrvatskoj", rekao je Pupovac.

SDSS neće podržati program i predloženu vladu, kazao je Pupovac.

"Mi nećemo moći da podržimo ovaj program niti ovu vladu, iako se s najvećim delom programa slažemo", rekao je Pupovac u nastavku rasprave u saboru o ekspozeu i predloženom trećem po redu kabineta na čelu sa premijerom Plenkovićem.

Komentarišući ekspoze i predložene članove vlade, Nino Raspudić iz Kluba poslanika nezavisni i Fokus. rekao je da Plenkovićev program izgleda kao da ga je pisala veštačka inteligencija na, kako je rekao, "nekom lošem drvenom briselskom engleskom, a onda ga je neko preveo na suvi drveni briselski hrvatski".

Na konstataciju da je Plenković nosilac liste HDZ na predstojećim evropskim izborima u Hrvatskoj, 9.juna, mandatar je odgovorio: "Ostajem još dugo tu sa vama".

Inače, za replike premijeru javilo se više od 80 poslanika pa se očekuje da će sednica trajati do duboko u noć.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa