Region

MUP: Milomir Savčić se ne nalazi u Srbiji

Komentari

Autor: Tanjug

11/08/2021

-

14:11

MUP: Milomir Savčić se ne nalazi u Srbiji
Milomir Savčić - Copyright Prinskrin/Youtube/BN TELEVIZIJA

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da se nekadašnji komandant Vojske Republike Srpske Milomir Savčić ne nalazi u Srbiji.

"Naime, nakon obavljenih provera evidencija o ulasku u zemlju Uprave granične policije, utvrđeno je da Savčić nije ušao u Srbiju", navodi se u saopštenju.

Povodom tvrdnji Al Džazire da se prema nezvaničnim informacijama Savčić nalazi u Srbiji, Ministarstvo unutrašnjih poslova je "pozvalo medije iz BiH da ne iznose neproverene i netačne informacije koje služe kao podloga pojedincima da u svoje lične razmirice i obračune uvlače Republiku Srbiju".

Al Džazira je navela da se prema nezvaničnim informacijama general Milomir Savčić nalazi u Srbiji, s obzirom na to da je signal njegovog mobilnog telefona poslednji put lociran u mestu Dvorovi, nedaleko od Bijeljine.

Sud Bosne i Hercegovine naredio je raspisivanje međunarodne poternice, za Milomirom Savčićem koji je optužen za pomaganje u genocidu u Srebrenici 1995. godine, jer sudska policija nije uspela da ga nađe na adresi stanovanja.

Proces protiv Savčića vodi se duže od godinu dana, a Tužilaštvo je tražilo pritvor nedavno, nakon njegovih medijskih istupa u kojima je komentarisao odluku bivšeg visokog predstavnika Valentina Incka, kojom je negiranje genocida postalo krivično delo.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa