Region

Lokalni izbori u Budvi, učestvuje devet lista

Komentari

Autor: Tanjug

26/05/2024

-

09:39

Lokalni izbori u Budvi, učestvuje devet lista
Lokalni izbori u Budvi, učestvuje devet lista - Copyright Tanjug/MediaBiro

veličina teksta

Aa Aa

U Budvi se danas održavaju lokalni izbori na kojima učestvuje devet izbornih lista, a biračka mesta otvorena su jutros u sedam sati.

Pravo glasa ima ima 19.034 građana, koji će glasati na 28 biračkih mesta.Biračka mesta su otvorena u sedam sati, a biće zatvorena u 20 časova.Na izborima učestvuju liste “Budva naš grad – Nikola Jovanović”, “Demokrate – Ojačaj, obnovi, oživi – Budva odlučuje! – Đorđe Zenović” i “Za budućnost Budve – Budva otvoreni grad”, čiji je nosilac Mladen Mikijelj.

Koaliciju Za budućnost Budve čine Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija, Socijalistička narodna partija, Pokret za promjene, Ujedinjena Crna Gora, Demos, Prava Crna Gora, Radnička partija i Slobodna Crna Gora.

Tanjug/MediaBiro

 

Na izborima u Budvi učestvuju i liste Pokreta Evropa sad, koju predvodi Predrag Zenović, Crnogorske evropske partije čiji je nosilac Novak Adžić i Demokratske partije socijalista koju predvodi Nikola Milović.

U izbornoj trci su i liste "URA – dr Dritan Abazović – Drugačije!", Čist izbor-Petar Odžić“ koalicije Socijaldemokratske partije, Socijaldemokrata i Liberalne partije, kao i lista "Dr Vujičić Božidar – Za stvarne promjene".

Tanjug/MediaBiro

 

Predsednica biračkog odbora na biračkom mestu u OŠ "Stefan Mitrov Ljubiša", Mia Vujović izjavila je da je izborni dan počeo u najboljem redu i izrazila očekivanje da će izbori proći bez ikakvih nepravilnosti i većih smetnji. 

"Nadamo se da će građani ispuniti svoje glasačko pravo i izaći na izbore", rekla je Vujović.

Komentari (0)

Evropa