Region

Bošnjački odbornici ponovo bojkotovali komemorativnu sednicu u Srebrenici posvećenu svim žrtvama rata

Komentari

Autor: Tanjug

10/07/2024

-

13:54

Bošnjački odbornici ponovo bojkotovali komemorativnu sednicu u Srebrenici posvećenu svim žrtvama rata
Tanjug AP/Armin Durgut - Copyright Tanjug AP/Armin Durgut

veličina teksta

Aa Aa

U Srebrenici je danas održana komemorativna sednica Skupštine opštine na kojoj je odata počast svim stradalima u poslednjem ratu, koju su i ove godine bojkotovali bošnjački odbornici.  

Komemorativna sednica se održava u skladu sa 17-godišnjom praksom, na kojoj je odaje pošta podjenako svim žrtvama proteklog rata - Srbima, stradalim u Podrinju i Bošnjacima u Srebrenici.  

Odbornici srebreničke skupštine pre 17 godina zaključili su da su u ovoj lokalnoj zajednici stradali pripadnici srpskog i bošnjačkog, ali i ostalih naroda, prenosi RTRS.  

Od tada se svake godine, 10. jula, održava komemorativna sednica lokalnog parlamenta.  

Predsednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić rekao je za RTRS da ne očekuje da će se na komemorativnoj sednici u Srebrenici pojaviti bošnjački odbornici.  

"Ne pojavljuju se ni njihova udruženja. Mislim da će tako biti i danas", rekao je Kojić i dodao da Bošnjaci rade onako kako im političko Sarajevo kaže.  

"Takvo ponašanje neće doneti dobro ni Bošnjacima, ni Srbima", rekao je Kojić i istakao da mediji u Federaciji BiH govore samo o bošnjačkim žrtvama, a da srpske ni ne spominju.  

Istakao je da je politika Sarajeva i zapadnih ambasada da ućutkaju Srbe.  

"Da ne pričamo o našem stradanju, ali nas niko neće ućutkati, na to nema prava", rekao je Kojić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa