Region

Grupa građana pokušala da probije zaštitnu ogradu na Cetinju

Komentari

Autor: Vijesti

04/09/2021

-

11:01

Grupa građana pokušala da probije zaštitnu ogradu na Cetinju
Grupa građana pokušala da probije zaštitnu ogradu na Cetinju - Copyright Tanjug Video

veličina teksta

Aa Aa

Grupa građana je pokušala da probije zaštitnu ogradu postavljenu na Dvorskom trgu, ispred Cetinjskog manastira.

Kako "Vijesti" prenose, brzom reakcijom je ponovo upostavljena kontrola.

"U toku su policijske mere i radnje", rečeno je iz Uprave policije.

Na snimku koji se pojavio na Tviteru čuje se da okupljeni skandiraju.

Portal RTCG prenosi da na trgu kordon policije obezbeduje javni red i mir i da je pojačano prisustvo policije u okolini manastira. Zaštitne ograde postavljene su jutros na Dvorskom trgu, ali i u okolnim ulicima koje vode ka Cetinjskom manastiru, dan uoči ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija.

Istovremeno, portal CdM navodi da se kolone automobila kreću iz pravca Podgorice ka Cetinju. Građani su krenuli na Cetinje kako bi poslali poruku da ne žele da mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije sjutra bude ustoličen u Cetinjskom manastiru. Veliki broj građana je već na Cetinju.

Osim toga, pomenuti portal je objavio saopštenje koje su, u svojstvu građana, potpisali Aleksandar Pavićević, Miodrag Živković i Aleksandar Saša Zeković i u kojem navode da su Upravi policije i Vrhovnom državnom tužilaštvu podneli prijavu da bi se, kako navode, "blagovremenim i preventivnim postupanjem proverilo u javnosti izraženo prisutno saznanje da se u objektu i prostorijama Cetinjskog manastira navodno nalazi više NN lica (koja ne pripadaju bratstvu tog verskog objekta), a koja, prema navodima, poseduju vatreno oružje i druga sredstva pogodna za izvršenje teških krivičnih dela protiv života i tela".

Oni traže da policija preduzme zakonom predvidene radnje u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, uključujući i pretres.

Inače, najmanje 1.800 uniformisanih pripadnika policije i veliki broj pripadnika kriminalističke policije pokušaće da onemogući incidente zbog sutrašnjeg ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Operativni štab Uprave policije napravio je plan obezbeđenja s najmanje tri moguća scenarija, kako bi na Cetinju i u Podgorici očuvali mir i zaštitili bezbednost učesnika verskog skupa i gostiju, ali i demonstranata, rečeno je nezvanično "Vijestima".

U tom štabu sve vreme biće i direktor policije Zoran Brđanin, a radnje policijskih službenika, kako je planirano, biće snimane posebnim uređajima za audio-vizuelno praćenje, kako bi dodatno bilo kontrolisano njihovo postupanje, ali i zaštita.

Uskoro opširnije na Euronews.rs

Komentari (0)

Evropa