Region

Velika akcija u Sloveniji, privedeno 60 članova Kavačkog klana

Komentari

Autor: Tanjug, 24ur.com

25/05/2021

-

13:41

Velika akcija u Sloveniji, privedeno 60 članova Kavačkog klana
Velika akcija u Sloveniji, privedeno 60 članova Kavačkog klana - Copyright Pixabay/diegoparra

veličina teksta

Aa Aa

Slovenačka policija uhapsila je oko 60 osoba, osumnjičenih da su članovi Kavačkog klana, međunarodne kriminalne grupe sa sedištem u Crnoj Gori, koji ima ogranak i u Sloveniji, a deluje i u Srbiji i drugim evropskim državama, javlja slovenačka Večer.

Kako se navodi, uhapšeni su optuženi za trgovinu drogom i oružjem. Slovenačka policija i kancelarija vrhovnog državnog tužilaštva saopštili su da je nedavno otkriven slovenački ogranak Kavačkog klana, aktivan od 2018. godine, prenosi STA.

Oni su u saradnji sa stranim bezbednosnim službama, uhapsili pre oko nedelju dana više osumnjičeni u području Ljubljane, Maribora, Kranja i Kopra i sprovela pretrese u 23 kuće.

Šestoro osumnjičenih je privedeno, a veruje se da je reč o osobama na visokim pozicijama u ovoj organizaciji. Prema nezvaničnim informacijama Večera, kriminalna grupa navodno je, na nedeljnom nivou, krijumčarila više kilograma različitih narkotika iz Holandije i Španije.

Grupa je potom prodavala drogu u Sloveniji, ali i "izvozila" u Austriju i Nemačku.

Postojala je i podjedinica za trgovinu drogom sa Italijom, dok je najveći deo trgovine oružjem navodno vršen između Slovenije, Srbije, Slovačke i Holandije. 

Policija neke od uhapšeniih povezuje sa preprodajom veće količine oružja kojim se trguje u Sloveniji, Slovačkoj, Holandiji i Srbiji. Navodno su prodavali poluautomatske puške i automatske pištolje i njima trgovali preko kompanija osnovanih u Kopru. 

Komentari (0)

Evropa