Region

Dodik: Komšić samovoljno otišao u Njujork na sednicu Generalne skupštine UN, ne predstavlja BiH

Komentari

Autor: Tanjug

20/09/2021

-

14:28

Dodik: Komšić samovoljno otišao u Njujork na sednicu Generalne skupštine UN, ne predstavlja BiH
Milorad Dodik - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik saopštio je da je predsedavajući Željko Komšić samovoljno otišao u Njujork na sednicu Generalne skupštine UN, da je tamo u privatnoj poseti kao i da ne može da predstavlja BiH. On je dodao da je o svemu tome obavestio Generalnog sekreta GS UN.

Dodik je ocenio da ovaj Komšićev postupak zapravo pokazuje da u BiH vlada haos i naglasio da Predsedništvo nije donelo odluku o slanju dlegacije u Njujork.

"Željko Komšić je tamo u privatnoj poseti i odbacujem bilo kakavu mogućnost da on predstavlja BiH. Radi se zloupotrebi i kršenju Ustava, kao i Poslovnika o radu Predsjedništva BiH", rekao je Dodik na konferenciji za novinare.

"U delegaciji nema Srba. Niko iz mog kabineta nije otišao u Njujork. Komšić nije ozbiljan političar, jer bi poštovao odluke, ovako ide sam bez ikakvih instrukcija iz Predsedništva BiH", poručio je Dodik.

On je rekao da su sve članice UN dobile njegovo pismo u kome se navodi da Komšić ne predstavlja stavove BiH.

"Pošto vidim da se govori o mogućnosti da se on obrati, to govori da se generalni sekretar UN, ako se to desi, upetljao u raspad BiH, jer ignoriše Ustav i Poslovnik o radu Predsedništva BiH", naveo je Dodik.

Komentari (0)

Evropa