Region

Snažno nevreme pogodilo region, u Zagrebu oluja rušila drveće, poplave u Sarajevu

Komentari

Autor: J.S.

28/05/2021

-

08:55

Snažno nevreme pogodilo region, u Zagrebu oluja rušila drveće, poplave u Sarajevu
Snažno nevreme pogodilo region, u Zagrebu oluja rušila drveće, poplave u Sarajevu - Copyright Printscreen YouTibe/garethtrooper, Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Jako nevreme pogodilo je sinoć region, olujni vetar rušio je stabla u Zagrebu i pravio haos na Pagu.  Slično je bilo i u Sarajevu i Gnjilanu gde su pojedine ulice bile potopljene.

Kako javljaju hrvatski mediji, vatrogasi su imali pune ruke posla u Zagrebu, a oštećeno je i više automobila.

Jako nevreme praćeno snažnim vetrom i kišom, koje je pogodilo Hrvatsku doneo je hladan front sa severozapada koju su meterolozi najvljivali već neko vreme. Izuzetno jak vetar napravio je veliki nered po Zagrebu, srušeno je nekoliko stabala koja su pala na automobile koji su bili parkirani ispod njih i prilično ih oštetili.

Zagrebački vatrogasi objavili su na Fejsbuku da su sinoć imali dosta intervencija i da se uglavnom radilo o porušenim stablima i uklanjanju limova sa krovova.

Uprava civilne zaštite objavila je na svom Tviter nalogu upozorenje na nevreme.

Vetar je izazvao velike probleme na ostrvu Pag u Hrvatskoj, a Paški most je otvoren samo za putnička vozila.

Takođe, zbog vetra je na Jadranskoj magistrali, između Novog Vinodolskog i Senja, kao i Karlobaga i Svete Marije Magdalene, zabranjen saobraćaj za autobuse na sprat, vozila sa kamp-prikolicama i motocikle, prenosi portal Index.

Na Tviteru je hrvatski DHMZ objavio i kartu sa udarima munja i olujnih vetrova.

Nevreme pogodilo i Sarajevo

Sinoć je snažno nevreme pogodilo i Sarajevo. Pojedine ulice su potopljene vodom, a intenzivni pljusak pratila je glasna grmljavina.

Nešto pre 19 sati u Sarajevu je počelo veliko nevreme koje je značajno otežalo kretanje pešacima, ali i automobilima. Jak pljusak i grmljavina trajali su nešto više od 20 minuta, prenosi Kliks.

Pojedine gradske ulice su potopljene vodom, naročito ispod nadvožnjaka gde su se nakupile velike količine vode. Padao je i grad.

Obilne kiše koje su pogodile su juče i područje Gnjilana na Kosovu i Metohiji i pričinile su veliku štetu, a gradonačelnik tog grada na Kosovu i Metohiji Ljutfi Haziri saopštio je da je štab za vanredne situacije na terenu utvrdio da su oštećena četiri mosta i zid jedne kuće, prenosi Tanjug.

Haziri je naveo da je najteža situacija u selima Slubica i Pograđa, gde je i pričinjena najveća šteta, prenosi portal Reporteri.

On je pozvao građane koji žive na tom području da privremeno napuste svoje domove u slučaju da se situacije pogorša.

Komentari (0)

Evropa