Region

Crnogorsko tužilaštvo podiglo optužnice protiv Kašćelana, Zvicera i još 13 osoba

Komentari

Autor: Vijesti

21/10/2021

-

16:12

Crnogorsko tužilaštvo podiglo optužnice protiv Kašćelana, Zvicera i još 13 osoba
Crnogorsko tužilaštvo podiglo optužnice protiv Kašćelana, Zvicera i još 13 osoba - Copyright Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore podiglo je optužnicu protiv Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera, navodnih vođa kavačkog klana iz Kotora.

Optužnica protiv Slobodana Kašćelana i još 13 okrivljenih podignuta je zbog stvaranja kriminalne organizacije, teškog ubistva, teškog ubistva putem pomaganja, nedozvoljenog držanja oružja i ekplozivnih materija, navode Vijesti.

Ovaj portal, pozivajući se na potvrdu Aide Muzurović, samostalne savetnica za odnose sa javnošću Višeg suda u Podgorici,  navodi da je optužnica dostavljena tom sudu, te da će biti zakazano ročište na kojem će se o njoj raspraljati.

Osim protiv Kašćelana, optužnica je podignuta i protiv M.R., V.V., D.P., K.M., Z.K., R.Z., R.Ž., M.V., D.K., S.J., Z.P., M.K. i A.D.

Optužnica je danas dostavljena podgoričkom Višem sudu koji će daljim razmatranjem odlučivati o njoj.

Podseća se da je sudija za istrage Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović ranije odmah nakon hapšenja ukinuo pritvor Kašćelanu i petorici osumnjičenih koji su lišeni slobode u istoj akciji.

Nakon toga, samo dan kasnije vođi kavčana je ipak određen pritvor.

Odluku o pritvoru tada je donijelo vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici, preinačivši odluku sudije Bašovića da se ova grupa brani sa slobode.

Nakon toga neki od osumnjičenih su u bekstvu.

U akciji policije, tokom pretresa objekata koje su koristili osumnjičeni, pronađena su blindirana vozila, municija, sredstva komunikacije, sredstva za osmatranje, eksplozivna naprava i drugi predmeti koji mogu ukazivati, i u daljem postupku koristiti kao dokaz za izvršenje drugih krivičnih dela.

Podsećaju i da je u medijima ranije objavljeno da se ova kriminalna grupa dovodi u vezu sa nestankom, ubistvima, određenih osoba koje su označene kao saradnici škaljarskog klana.

Za ovu grupu kavčana navođeno je da je sarađivala sa Veljkom Belivukom.

Komentari (0)

Evropa