Region

Đukanović: Rado ću se odazvati pozivu Specijalnog državnog tužilaštva

Komentari

Autor: Tanjug

17/11/2021

-

16:08

Đukanović: Rado ću se odazvati pozivu Specijalnog državnog tužilaštva
Milo Đukanović - Copyright Tanjug AP/Spencer Platt

veličina teksta

Aa Aa

Crnogorski predsednik Milo Ðukanović poručio je da će se rado odazvati pozivu Specijalnog državnog tužilaštva u vezi sa navodima da ga je albanski naftni tajkun pomenuo u kontekstu međunarodnog pranja novca i sumnjivih isplata.

On tvrdi da se kreiranjem afera pokušava skrenuti pažnja od onog što su realni politički i društveni problemi, jer, kako kaže, Crna Gora ima nefunkcionalnu i neučinkovitu vlast.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva je portalu RTCG potvrđeno da je formiran predmet povodom navoda albanskog nafnog tajkuna Rezarta Tačija, u kojima Ðukanovića pominje u kontekstu međunarodnog pranja novca i sumnjivih isplata u vezi sa italijanskim državljanima Frančeskom Zumomo i Fabriom Petručelijem.

“I ja sam kao i vi informisan da je SDT formiralo predmet. Radujem se tome i radujem se efikasnom postupanju SDT-a kao i uvek do sada. Rado ću se odazvati pozivu svakog državnog organa jer želim na taj način da dam primer kako treba postupati ukoliko iskreno želimo da uspostavimo efikasnu vladavinu prava u našoj zemlji”, naveo je Ðukanović, preneo je portal RTCG.

Dodao je i da je na ovu temu manje više sve rečeno.

Ðukanović podseća da je iz njegovog kabineta saopšteno da je reč "o potpuno iskonstruisanoj aferi" i da ne zna o kojim osobama je reč, niti je, kaže, na bilo koji način sa tim licima ikada imao ikakav kontakt.

"Kao i vi pročitao sam i reakciju banke koja se pominje koja je saopštila da nikada nije imala bilo kakav poslovni odnos i da ti ljudi nisu njihovi klijenti”, kazao je Ðukanović.

Smatra da je reč o kompletnom falsifikatu.

“Nije nikakvo iznenađenje. Ti falsifikati su se namnožili i u političkom životu i u medijskoj delatnosti gde se pokušava kontinuiranim kreiranjem afera skretati pažnja sa važnih pitanja. Skretati pažnja od onog što su realni politički i društveni problemi, jer imamo nefunkcionalnu i neučinkovitu vlast”, kazao je on.

Dodao je da umesto da se javnost usresredi da spreči propadanje Crne Gore, pokušava se zabaviti kreiranjem novih afera.

“Nemam nikakav problem sa tim jer znam kako sam radio i potrebno je samo nekoliko dana da se te afere raspadnu kao kula od karata”, kazao je Ðukanović.

Primetio je da danas više niko ne pominje Pandora papire, jednako tako neće pominajti ni ovu aferu.

Komentari (0)

Evropa