Region

Snažno nevreme odnelo jednu žrtvu u Grčkoj

Komentari

Autor: Tanjug

27/11/2021

-

09:24

Snažno nevreme odnelo jednu žrtvu u Grčkoj
Snažno nevreme odnelo jednu žrtvu u Grčkoj - Copyright AP/Thanassis Stavrakis

veličina teksta

Aa Aa

Novi talas vremenskih nepogoda koji je u petak stigao sa zapada zahvatio je više delova Grčke odneo je jednu žrtvu u prefekturi Ilija.

Žrtva je imala 65 godina i izvučena je iz kanala za navodnjavanje u oblasti Vranas Vartolomiu, a u akciji je učestvovalo deset vatrogasaca sa četiri vozila, prenosi portal Katimerini.

Najveća šteta od nevremena je nastala u opštinama Andravida, Kilini, Pinios i Ilida.

Vatrogasna služba je primila više od deset poziva, a iz predostrožnosti je evakuisan dečiji vrtić u Bardi.

Zbog jake kiše nakratko je obustavljen saobraćaj na nacionalnom putu Patras - Pirgos.

Cela zapadna Grčka našla se u vrtlogu nevremena: u zapadnoj Ahaji su poplavljeni usevi, u Nafpaktosu su se pokrenula klizišta, a na Zakintosu i u Nea Peramosu pojavio se tornado koji je izazvao pad stabala i materijalnu štetu.

Kritično je bilo u Eviji, koja je posebno ranjiva zbog čestih letnjih požara.

Saobraćaj na seoskim putevima bio je opasan zbog velike količine vode i smanjene vidljivosti, a nadležnima je prijavljen i nestanak struje.

Nebo se "otvorilo" i na Atici, najpere u severnim predgrađima gde je bilo grmljavine, pa čak i grada.

Čitav sat je padala obilna kiša u Kifisiji, Penteli, Melisiji, Čalandriju, Novom Iraklionu i drugim oblastima, a negde su se smenjivali kiša i grad.

Nešto pre 15 časova kiša je zahvatila centar Atine koji je bio u magli, a putevi su bili poplavljeni i vladala je gužva u saobraćaju.

Vatrogasna brigada je do popodneva primila 37 poziva građana koji su prijavljivali da je nevreme srušilo stabla drveća, najpre iz Čalandrija, Psihiko, Mošato, Tavros, Elefsina i druga atinska naselja.

Komentari (0)

Evropa