Region

Prvi javni gej poljubac hrvatskog političara, podeljene reakcije na društvenim mrežama

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

17/12/2021

-

11:37

Prvi javni gej poljubac hrvatskog političara, podeljene reakcije na društvenim mrežama
Prvi javni gej poljubac hrvatskog političara, podeljene reakcije na društvenim mrežama - Copyright Tanjug/HINA/Admir Buljubašić

veličina teksta

Aa Aa

Matija Štajner, partner šefa Kluba socijaldemokrata Domagoja Hajdukovića u parlamentu, prvog deklarisanog gej političara u Hrvatskoj, objavio je na svom Fejsbuk profilu fotografiju na kojoj se srećni par ljubi, preneli su hrvatski mediji.

Fotografija poljupca ima nešto više od 100 reakcija na Fejsbuku, kao i dvadesetak komentara, od kojih neki podržavaju ovaj potez, dok ga drugi kritikuju.

Štajner, inače, često objavljuje fotografije sa svojim partnerom na Fejsbuku.

"Želim svima da se zahvalim na podršci, lepim porukama i komentarima. Na kraju, to je tiha Hrvatska koja na trenutke bude Glasna. Pokazatelj da ima više dobrih ljudi u ovoj našoj Zemlji", napisao je početkom novembra na Fejsbuku.

Hajduković je, inače, u julu prošle godine za RTL govorio o odluci da se javno deklariše kao gej.

"O LGBTIQ osobama dosta se pričalo u javnom prostoru, ali ne u ovom aspektu - političkom. Bitno je za hrvatsko društvo i javnost da budu svesni toga da LGBTIQ osobe nisu nešto apstraktno i 'tamo daleko', nego su to vaši saradnici, komšije, a i zastupaju vas u politici", rekao je tada Hajduković.

Komentari (0)

Evropa