Region

Đukanović čestitao Božić: Potrebno nam je više razumevanja i saradnje

Komentari

Autor: Fonet, RTCG

06/01/2022

-

12:48

Đukanović čestitao Božić: Potrebno nam je više razumevanja i saradnje
Đukanović čestitao Božić: Potrebno nam je više razumevanja i saradnje - Copyright Printscreen YouTube/Predsjednik Crne Gore

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao je danas Božić sveštenstvu, vernicima i svim građanima pravoslavne veroispovesti u Crnoj Gori uz želje da dane Hristovog rođenja proslave u miru i spokojstvu, sa porodicama, komšijama i prijateljima, vodeći računa o sopstvenom zdravlju i zdravlju drugih, javlja RTCG.

"Verujem da će i ove godine duhovna i univerzalno humana poruka Božića podstaći sve pravoslavne vernike u Crnoj Gori da budu nosioci istinskog humanizma, uzajamnog razumevanja i društvenog dijaloga, nesebično doprinoseći daljoj izgradnji i demokratizaciji crnogorskog društva", poručio je Đukanović.

Jasno je da je danas našem društvu, kako je dodao, potrebno više razumevanja i saradnje, na temelju vrednosti koje nas ujedinjuju, bez obzira na sve naše razlike i posebnosti.

"U prvom redu, to je jačanje i zaštita univerzalnih ljudskih prava i sloboda. Stoga su nastupajući sveti dani prilika da podsetimo sve koji na to zaboravljaju, da je poštovanje civilizacijske, kulturne i istorijske različitosti neodvojivi deo našeg građanskog i državnog integriteta, garant naše sigurne budućnosti", istakao je predsednik Crne Gore.

Đukanović dodaje da samo uvažavanjem i poštovanjem prava svih crnogorskih građana, može se graditi otvoreno i napredno društvo, srećnih i slobodnih ljudi koji svoje životne izbore temelje na znanju, tradiciji, sposobnosti i kreativnosti. Društvo utemeljeno na moralnim i etičkim načelima, u kom poštujemo sebe i druge, ali i drugi poštuju nas. Društvo koje brine o dobru čoveka i dobru Crne Gore kao istinski građanske države, zaključio je Đukanović.

Komentari (0)

Evropa